Thomas Heurtel je član Barcelone od leta 2017, a se je zdaj znašel na stranskem tiru. Foto: EPA
Thomas Heurtel je član Barcelone od leta 2017, a se je zdaj znašel na stranskem tiru. Foto: EPA

Po pisanju Eurohoopsa so se za to potezo odločili, ker se je Francoz brez njihovega vedenja dogovarjal za prestop v Real Madrid.

Že odpisani Heurtel je bil v ekipi Barcelone na letalu za Turčijo, čeprav se je vedelo, da ne bo igral. Katalonci so načrtovali Francoza poslati v Fenerbahče, šušljalo pa se je, da bi v nasprotno smer kot del posla odšel njegov rojak Leo Westermann. V Carigradu so nato Katalonci izvedeli, da se branilec za njihovimi hrbti dogovarja z Realom iz Madrida. Agencija, ki zastopa Heurtela, je Beobasket, katerega prvi mož je Miško Ražnatović.

Katalonci so se odločili za drastično kazen in Heurtela pustili kar v Carigradu. Košarkarja zdaj v obdobju koronakrize čaka kar precej preglavic, da se vrne v Barcelono, kjer živi tudi njegova družina.

Heurtel naj bi proti klubu že napovedal tožbo na sodišču. Zaščito za svojega člana je napovedal tudi sindikat košarkarjev v Španiji.

Ogorčeni odzivi prihajajo tudi od drugod. "Gre za res slabo sporočilo. Ne poznam vseh podrobnosti, toda tega se igralcu ne sme storiti. Res me zanima, kako mu niso pustili na letalo. Vedno sem mislil, da Barcelona postavlja zlate standarde Evrolige, toda to je sramotno," je na Twitterju zapisal zvezdnik moskovskega CSKA-ja Mike James.

"Spremeni svoje mišljenje, prav nič nisem presenečen nad to potezo," mu je odgovoril nekdanji košarkar Barcelone Kevin Seraphin.

Ogorčen je bil še en nekdanji košarkar Barcelone, Tyrese Rice. "Niso ga pustili na letalo? Povedali so mu, da ne sme domov? Možakar ima družino in vse. Res upam, da bo odšel v Real, če je to možnost. Če bi takrat sam imel tako priložnost, bi odšel," je zapisal Rice.

Iz Lige NBA se je iz Orlanda oglasil tudi njegov rojak Evan Fournier in na kratko zapisal: "Žalosten klub."

Po številnih kritikah se je oglasilo vodstvo Barcelone. "Klub je dovolil igralcu, ki ni bil v kadru za tekmo, da potuje z ekipo v Carigrad, da bi se dogovoril o svoji prihodnosti. V torek zvečer so bila pogajanja prekinjena, a so se dogovorili, da se nadaljujejo. Ker je igralec prekinil pogajanja s klubom, v katerega je želel priti in ker ni bil del ekipe, je bilo odločeno, da se ne vrne skupaj z ostalimi. Igralec ni bil v nobenem primeru zanemarjen. Omogočili smo mu hotel za prenočitev in mu dali letalsko vozovnico za redni let naslednji. Za konec bi še dodali, da je Thomas Heurtel še vedno član Barcelone, čakajoč, da se njegova prihodnost razreši v prihodnjih dneh," so v sporočilu za javnost zapisali pri Barceloni.