Košarkarice Jekaterinburga so znova v finalu Evrolige. Foto: EPA
Košarkarice Jekaterinburga so znova v finalu Evrolige. Foto: EPA

Jekaterinburg, ki brani naslov, je z 81:59 v Sopronu premagal gostiteljice zaključnega turnirja. Odločilna je bila tretja četrtina, v kateri so madžarske košarkarice dosegle samo sedem točk in po pol ure igre zaostajale za 14. V zadnjih desetih minutah so evropske prvakinje prednost še povečale. Baričeva, ki si v Jekaterinburgu kruh služi od leta 2015, je s klubom že dvakrat osvojila Evroligo. UMMC sicer naskakuje peti evropski naslov.

Teja Oblak se bo s Prago v nedeljo borila za tretje mesto. Foto: EPA
Teja Oblak se bo s Prago v nedeljo borila za tretje mesto. Foto: EPA

V polfinalu je odlična slovenska organizatorka igre v dobrih desetih minutah v statistiko vpisala dve podaji, oba meta izza črte pa je zgrešila. Prva strelka je bila Britney Griner z 19 točkami, pri Sopronu pa jih je 15 dala Yvonne Turner.

V drugem polfinalu je Dinamo iz Kurska, ki je evropski prvak postal pred dvema letoma, poskrbel za popolnoma ruski finale. Rusinje so ugnale USK Praha s 84:67. Po polovici srečanja so vodile za deset, v tretji četrtini pa so svojo prednost še podvojile. Za košarkarice iz Prage je Teja Oblak v 35 minutah v statistiko vpisala 8 točk (0/6 iz igre), ko je zadela vseh osem prostih metov, pet skokov in dve podaji. Prva strelka češke zasedbe je bila Valeriane Ayayi z 18, pri Dinamu je z 32 blestela Breanna Stewart.

Finale bo v nedeljo ob 20.30, tekma za tretje mesto pa tri ure prej.