Jaka Blažič. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič. Foto: www.alesfevzer.com

Blažič, ki je z zmaji od leta 2019 osvojil tri naslove državnega prvaka, bo v slovenski prestolnici ostal vsaj do zaključka tekmovalne sezone 2025/26.

Mulero: Vemo, česa je Jaka sposoben
"Jaka Blažič je kapetan in vodja Cedevite Olimpije, zato smo zelo zadovoljni, da smo se uspeli dogovoriti za podaljšanje pogodbe in da bo ostal del Zmajeve družine še vsaj prihodnji dve sezoni. Vemo, česa je Jaka sposoben, zavedamo se tudi, da bo zelo motiviran v prihodnji sezoni. Komaj čakamo, da ga po letošnjem poletju vidimo nazaj na parketu," je ob podaljšanju pogodbe s kapetanom članske ekipe ljubljanskega kluba povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero.

Zelo vesel sem, da smo podaljšali pogodbo, in mislim, da imam pred seboj še kar nekaj dobrih predstav. Cedevita Olimpija je zagotovo klub, v katerem jih želim pokazati. Imamo poletje, da napolnimo baterije in da na priprave pridemo motivirani.

Jaka Blažič

Mitrović: Zelo srečni smo, da ostaja z nami
“Blažič je dober človek in vodja Cedevite Olimpije. Spremljam ga že dlje časa in poznam njegove kvalitete. Premore neverjetno energijo in pozitiven odnos do dela. Velik profesionalec, ki zagotovo zasluži mesto kapetana v naši ekipi. Zelo srečni smo, da je ostal z nami in obenem podaljšal pogodbo. Upam, da bo čim prej pri vseh močeh, da začne delati in da začnemo sezono v najboljši možni formi," pa je ob naznanitvi podaljšanja pogodbe povedal glavni trener Zvezdan Mitrović.

Blažič: Želim videti homogeno, povezano ekipo
"V Ljubljani ostajam še vsaj dve sezoni. Zelo vesel sem, da smo podaljšali pogodbo, in mislim, da imam pred seboj še kar nekaj dobrih predstav. Cedevita Olimpija je zagotovo klub, v katerem jih želim pokazati. Imamo poletje, da napolnimo baterije, in da na priprave pridemo motivirani," je ob podaljšanju pogodbe povedal kapetan Cedevite Olimpije, ob tem pa izdal želje pred novo tekmovalno sezono. “Predvsem želim videti homogeno in povezano ekipo, ki bo vsako tekmo dala vse od sebe in prikazala klub v najboljši možni luči, tako v regionalni ligi, kot tudi v Evropskem pokalu."

Sezona se nezadržno bliža, zato se je Jaka obrnil tudi na vse navijače ljubljanskega kluba. "Vabim vse, da se nam pridružijo že na začetku sezone in da nam dajo to dodatno podporo in motivacijo, da bomo na tekmah leteli po igrišču," je povedal.

Tobey odhaja na Gran Canario
Mike Tobey
se je dogovoril za sodelovanje z Gran Canario. Po sezoni pri Crveni zvezdi, kjer se ni naigral, se naturalizirani slovenski reprezentant vrača v Španijo, kjer je predtem že igral sedem let. Bil je tudi že na Kanarskih otokih, toda član Tenerifa, nosil pa je tudi dres Valencie in Barcelone. 213 centimetrov visoki ameriški košarkar, ki je Slovenijo zastopal tako na olimpijskih igrah kot na svetovnem in evropskem prvenstvu, bo v Las Palmasu igral pod taktirko Jake Lakoviča.