Foto: SOJ RTV SLO/Canva
Foto: SOJ RTV SLO/Canva

Lemar se je evropski košarki prvič predstavil v sezoni 2017/18, ki jo je začel v dresu Nancyja, končal pa v Caenu. Sledila je selitev v Sopron, v sezoni 2020/21 pa je nosil dresa Gaziantepa in Reggiane. Avgusta 2021 se je pridružil Jeniseju, sledila pa je selitev v Le Mans. Februarja 2023 se je pridružil AEK-ju, lansko poletje pa Hapoelu.

V sezoni 2023/24 je zaigral na 13 tekmah rednega dela izraelske lige in v povprečju dosegal 11,2 točke, 2,5 skoka in 1,2 asistence na obračun.

"Lemar je dober fant, spremljam ga še iz časov, ko je igral na francoskem državnem prvenstvu. Gre za igralca, ki primarno igra na položaju dvojke, lahko pa nekaj časa preživi tudi na položaju organizatorja igre, vendar pa bo pri nas večino časa preživel na položaju branilca-strelca," je povedal novi strateg Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović.

"Vemo, da ima odličen značaj in se želi vsako sezono izboljšati s trdim delom, obenem pa uspeh ekipe postavlja na prvo mesto. To se odlično vklaplja v našo ekipo za prihajajočo sezono, saj moramo vsi narediti korak naprej. Z igro na obeh straneh igrišča je lahko velik dejavnik za našo ekipo v naslednji sezoni. Veseli smo, da imamo Bryntona v svoji ekipi, in komaj čakamo, da pride v Ljubljano,” je povedal športni direktor ljubljanskega kluba, Chechu Mulero.