"Zelo veseli smo, da smo podpisali pogodbo z Daltonom. Gre za igralca, ki vsekakor ustreza našemu sistemu, in verjamem, da se bo vklopil v naše moštvo. Dalton je mlad in igra z veliko intenzitete, hkrati pa ima veliko prostora za napredek," je za spletno stran Olimpije povedal trener Jurica Golemac. Foto: www.alesfevzer.com

Krilni košarkar se je k slovenskim državnim prvakom preselil iz Nymburka na Češkem, kjer je igral zadnji dve sezoni in osvojil dva zaporedna naslova državnega prvaka.

V sezoni 2020/21 je Dalton zaigral na 13 tekmah v Ligi prvakov in v povprečju na parketu prebil 26 minut in pol. V povprečju je dosegal 11,7 točke in 7,2 skoka na obračun, temu pa dodal še 2,3 podaje. V češkem državnem prvenstvu pa je nastopil na 40 tekmah in v povprečju dosegel po deset točk in 5,9 skoka na tekmo.

Svoje košarkarske veščine je Dalton pilil na univerzi Wyoming, za katero je v ameriški univerzitetni ligi NCAA odigral tri sezone. Evropski košarkarski javnosti se je prvič predstavil v sezoni 2018/19, ko je nosil dres danskih Bakken Bearsov.