Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović
Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Prvo tekmo je Crvena zvezda na domačem parketu v dvorani Aleksandra Nikolića oziroma Pionirju dobila s 85:82, drugo pa z 80:73. V četrtfinalu, polfinalu in finalu ni izgubila nobene tekme.

Rdeče-beli so tokrat vodili tako rekoč celo tekmo. Čeprav ne za veliko, so prednost vseskozi držali v svojih rokah. Dobro so začeli v uvodu tekme in povedli s 4:12, a se je Partizan do konca prve četrtine vrnil in zaostajal le za dve točki (18:20).

V drugi četrtini je bil Partizan vseskozi blizu, na 33. točki je bil dvoboj tudi izenačen. Toda znova so bili v končnici četrtine bolj zbrani košarkarji Crvene zvezde, ki so na odmor odnesli štiri točke prednosti. A drugi polčas je bolje začel Partizan, ki je po trojki Alekse Avramovića povedel s 44:42.

Vendar je hitro pobudo in vodstvo znova prevzela Crvena zvezda, ki je vmes pobegnila na +8 (44:52), v sklepno četrtino pa odšla s sedmimi točkami naskoka. Partizan se do konca ni predal, v zaključku dvoboja je prišel na dve točki zaostanka, a so košarkarji Zvezde zdržali do konca in prišli do prvega naslova po dveh letih.

Pri Partizanu je bil s 17 točkami najboljši strelec Avramović, 13 jih je dodal Danilo Anđušić. Pri Crveni zvezdi sta po 12 točk vpisala Luka Mitrović in Rokas Giedraitis.

Za Crveno zvezdo je to v desetem nastopu v finalu sedmi naslov. Partizan je v finalu regionalne lige igral 11-krat, lovoriko pa je prav tako do zdaj dvignil sedemkrat, nazadnje lani.

Tretjič zapored sta se v finalu Lige ABA merila beograjska tekmeca. V lanski sezoni je Partizan slavil s 3:2 v zmagah, sezono prej je s tem izidom pokal dvignila Zvezda.

Yago dos Santos. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović
Yago dos Santos. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Finale, tretja tekma

Partizan – CRVENA ZVEZDA 0:3
76:82 (18:20, 20:22, 14:17, 24:23)
19.670; Avramović 17 (3/5 za tri), Anđušić 13, Smailagić, Dozier in Ponitka po 8, Smith 6, Punter 5, Caboclo in Leday po 4, Trifunović 3; Mitrović in Giedraitis po 12, dos Santos 11, Davidovac in Lazić po 9, Nedović 8, Teodosić in Bolomboy po 6, Thompkins 5, Gillespie 4.

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.