V prejšnji sezoni je Krka osvojila pokal Spar, igrala v finalu državnega prvenstva in si zagotovila nastope v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com
V prejšnji sezoni je Krka osvojila pokal Spar, igrala v finalu državnega prvenstva in si zagotovila nastope v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com

"V veliko čast mi je, da ostajam v Novem mestu. Upravi kluba bi se rad zahvalil za izkazano zaupanje. Sestavljamo ekipo za tekmovanje v Ligi ABA in domačem prvenstvu ter pokalu, kjer so seveda cilji vsako leto visoki. Vem, da me čaka zelo odgovorno in zahtevno delo. Verjamem, da bomo uspešni," je povedal Damjanović. Od lanske jeseni je prvi pomočnik v članski reprezentanci, ki se je uvrstila na olimpijske igre v Tokiu.

Damjanović je trenersko kariero začel leta 2002, ko je tri leta delal kot pomočnik v prvoligašu Triglavu iz Kranja, v sezoni 2005/06 pa je to moštvo v 1. B-ligi vodil kot glavni trener. Nato je deloval kot pomočnik Aleša Pipana pri poljskem Anwilu, v sezoni 2009/10 pa je vodil moštvo TCG Mercator v ligi Telemach.

V sezonah 2011/12, 2012/13 in 2013/14 je delal kot pomočnik Zmaga Sagadina v domžalskem Heliosu, v sezoni 2015/2016 je bil trener ženskega košarkarskega kluba Ilirija, januarja 2016 pa je na povabilo trenerja Vladimirja Anzulovića prišel v Novo mesto.

Damjanović je deloval tudi v mladih reprezentancah. Samostojno je vodil reprezentanco do 18 let na dveh evropskih prvenstvih ter pomagal Radomirju Mijanoviću in Zmagu Sagadinu na treh evropskih prvenstvih s selekcijo do 20 let. Leta 2018 je reprezentanca U20 pod njegovim vodstvom napredovala iz B-divizije v A-divizijo.