Žan Mark Šiško bo v prihodnjih tednih igral v nemškem prvenstvu. Foto: EPA
Žan Mark Šiško bo v prihodnjih tednih igral v nemškem prvenstvu. Foto: EPA

Tekmovanje se bo končalo 28. junija, potekalo bo v Münchnu, kjer bodo vse nastopajoče ekipe podvržene strogim higienskim in varnostnim pravilom.

V bavarski prestolnici bo nastopilo 10 od skupno 17 ekip v elitnem nemškem košarkarskem ligaškem tekmovanju in skupno odigrali 35 tekem za zaprtimi vrati. Vse ekipe bodo med turnirjem nastanjene v istem hotelu, vsi igralci pa bodo v času turnirja opravili vsaj dve testiranji na novi koronavirus.

Sorodna novica Nemci bodo o prvaku odločali na turnirju od 6. do 28. junija

Sodelovali bodo štirje Slovenci
Prav vse tekme bodo potekale v dvorani Audi Dome, kjer domuje Bayern iz Münchna, za katerega igra tudi 22-letni slovenski reprezentant Žan Mark Šiško. Na turnirju bo nastopil Matic Rebec (Rasta Vechta), trener Ulma pa je Jaka Lakovič.

V prvem delu tekmovanja bo deset ekip razvrščeno v dve skupini. V skupini 1 bodo nastopili Gottingen, Crailsheim Merlins, Bayern, Ulm in Oldenburg, v skupini 2 pa Frankfurt, Alba Berlin, Rasta Vechta, Ludwigsburg in Bamberg. Po medsebojnih odigranih tekmah v skupinskem delu se bodo po štiri najboljše ekipe uvrstile v končnico, nato pa nastopijo tekme na izpadanje (po dve tekmi v četrtfinalu, polfinalu in finalu).