Luka Dončić je dobil zeleno luč za igranje. Foto: BoBo
Luka Dončić je dobil zeleno luč za igranje. Foto: BoBo

Dončić bi se po prvotnih informacijah lahko pridružil reprezentanci v ponedeljek, 27. junija, a je KZS pred kratkim na družbenih omrežjih sporočil, da bo lahko zvezdnik Dallas Mavericks kljub pravilom Lige NBA zaigral že v soboto proti Italiji.

Z reprezentanco je v Trstu tudi Goran Dragić, ki se bo v tem ciklu tekem dokončno poslovil od dresa z državnim grbom. Ob njem bodo proti Italiji igrali še Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik in Mike Tobey. Sekulić v ekipi pogreša le še Žana Marka Šiška.

Zoran Dragić: Pomembna tekma za uigravanje
"Hvaležni smo Trstu, za katerega vemo, da je košarkarsko mesto, italijanski zvezi in predvsem društvu Jadran, ki so nam omogočili pomemben del priprav in tekmo, za katero verjamem, da bo spektakel v polni dvorani. Ob vsakem zboru govorimo o 'instant' kvalifikacijah. Zato je pomemben vsak trening. Vsaka tekma. Vesel sem, da bomo lahko zaigrali v polni postavi. Tekmo moramo maksimalno izkoristiti. Postaviti moramo vloge in se osredotočiti na igro," je na današnji novinarski konferenci dejal Sekulić.

"To bo za nas pomembna tekma, da se uigramo. Vemo, da je italijanska reprezentanca zelo kakovostna. To bo velik spektakel za Trst. Poznam to okolje. Vem, da bo vzdušje zelo dobro. Po drugi strani pa moramo poskrbeti, da strnemo vrste. Ob zadnjem zboru smo si privoščili dva spodrsljaja, zdaj moramo to popraviti. Prvič bom zaigral z Goranom in Luko hkrati, kar bo nova izkušnja. Vesel sem, da sem del te reprezentance, užival bom v vsakem trenutku," pa je dejal Zoran Dragić, ki zaradi poškodbe ni bil del zlate reprezentance z EP-ja leta 2017.

Dončić v Trstu že trenira z reprezentanco

Generalko pred tekmama kvalifikacij za SP s Hrvaško v Stožicah (30. 6.) in Švedsko v Stockholmu (3. 7.) bo imela Slovenija na dan državnosti v Trstu. Organizatorji so pred dnevi sporočili, da je v dvorani Allianz Dome Areni na voljo še nekaj vstopnic v sektorju za slovenske gledalce.

Slovenska in italijanska izbrana vrsta se v Trstu pripravljata že vse od ponedeljka. V medsebojni zgodovini sta odigrali 19 tekem, na trinajstih pa so zmago slavili Slovenci. Italijani so nazadnje slavili na svetovnem prvenstvu leta 2006, zadnjih pet dvobojev pa je pripadlo slovenski reprezentanci. Moštvi se nista pomerili vse od 23. avgusta 2015, ko sta se srečali v Kopru (76:67).