Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Zelo je lepo biti nazaj s fanti. Kemija je ista kot pred petimi leti. Je pa res, da smo malo starejši, regeneracija in treningi so malce težji, ampak bo," je uvodoma na novinarski konferenci dejal Dragić.

Tudi Dončić deli podobno mnenje: "Lepo je biti v reprezentanci. Kot je rekel Goran, kemija je super. Res mi je bilo všeč, da sem se lahko pridružil v četrtek."

Edo je bil kapetan na zadnjih olimpijskih igrah, mislim da opravlja fantastično delo. Prihajam nazaj za dve tekmi. Da bi bil kapetan, nisem imel v prvotnem načrtu. Vesel sem le, da sem prišel nazaj, da dobro treniram in se imam dobro. Oba skupaj bova kapetana.

Goran Dragić

Dragić: Tekmo proti Hrvatom moramo dobiti
Dragić se je po petih letih vrnil v reprezentanco, potem ko je s slovensko reprezentanco postal evropski prvak. Na pripravljalni tekmi proti Italiji v Trstu je bil drugi strelec z 11 točkami, dosegel je točko manj od Dončića. "Lep večer, dobra tekma za gledalce. Vemo, da nismo igrali na najvišji ravni, a na koncu smo zmagali za 20 točk. V dvorani je bilo zelo vroče, prva tekma je za nami, imeli smo se dobro, mislim, da so gledalci prišli na svoj račun. Zdaj imamo še dva, tri treninge, potem pa prava tekma proti Hrvatom, ki jo moramo dobiti," je povedal Dragić.

Goran Dragić želi tudi zadnji dve reprezentančni tekmi odigrati 100-odstotno

Z Murićem bosta kapetana
Ob osvojitvi naslova evropskega prvaka je Dragić nosil kapetanski trak, odtlej Edo Murić. "Edo je bil kapetan na zadnjih olimpijskih igrah, mislim da opravlja fantastično delo. Prihajam nazaj za dve tekmi. Da bi bil kapetan, nisem imel v prvotnem načrtu. Vesel sem le, da sem prišel nazaj, da dobro treniram in se imam dobro. Oba skupaj bova kapetana," je pojasnil Dragić.

Okostje iz leta 2017 je ostalo enako
Reprezentanca je od leta 2017 nekoliko spremenjena, predvsem je drug trenerski štab. "Kemija je ista, pohvaliti moram vse fante, z glavo so pri stvari, imajo se dobro. Nihče ne dela problemov, vsi igramo eden za drugega. Spremenil se je trenerski štab. Je nekaj novih obrazov, tu je še nekaj mladih fantov; Glas, Hrovat, Tobey. Z njimi še nisem igral, ekipa je malce drugačna, a okostje je nekako enako – in to je tisto, kar šteje," je še priznal 36-letnik.

Dončić: Brez kapetana Dragića ne bi prišli do finala leta 2017
Goran Dragić se je po petih letih vrnil v reprezentanco, kjer bo pomagal Sloveniji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Foto: BoBo
Goran Dragić se je po petih letih vrnil v reprezentanco, kjer bo pomagal Sloveniji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Foto: BoBo

Še posebej ga je prepričeval Rašo
O vrnitvi v reprezentanco je še dodal: "FIBA je spremenila kvalifikacijska okna, niti ni bilo mogoče, da igram. Fantje, Rašo Nesterović, Luka, Zoki ... še posebej me je prepričeval Rašo. Bil sem za, pa ne, pa spet za. Na koncu smo tukaj, vesel sem, da sem spet nazaj s fanti in se veselim te tekme." Bremena pred obračunom s Hrvati ne čuti: "Sem star že 36 let in imam veliko tekem za seboj. Bremena ni nobenega, žoga je okrogla. Dal bom vse od sebe in to je to," je poudaril.

Cilj je biti prvi, kar koli že počneš. To ostaja isti cilj. Najprej imamo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, potem pa bomo razmišljali o evropskem prvenstvu.

Luka Dončić

Dončić: Cilj je biti prvi
Nekaj prahu je z izjavo, da Luka ni najboljši obrambni igralec, dvignil Ante Žižić, a zvezdnik Dallasa se s tovrstnimi izjavami ne obremenjuje. "Imam veliko boljše motive, kot to. Tega ne spremljam, to me res ne gane," je priznal Dončić, ki se veseli igranja v polni dvorani v Stožicah. "Igrati pred polno dvorano, ki navija samo za nas, bo spektakel. Zahvaljujemo se vsem, ki so kupili vstopnice in ki bodo prišli na tekmo. Ter vsem, ki bodo spremljali tekmo doma. Čast je, da bomo lahko igrali pred takšnim občinstvom," je dodal.

O nadaljnjih ciljih z reprezentanco je še povedal: "Cilj je biti prvi, kar koli že počneš. To ostaja isti cilj. Najprej imamo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, potem pa bomo razmišljali o evropskem prvenstvu."

Dragić: Nesterović in Lakovič sta imela največji vpliv na mojo kariero
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Novinarsko konferenco si lahko v celoti ogledate spodaj: