Luka Dončić bo pomagal Sloveniji v kvalifikacijah za olimpijske igre. Foto: Reuters
Luka Dončić bo pomagal Sloveniji v kvalifikacijah za olimpijske igre. Foto: Reuters

Slovenski košarkarji so šest dni pred odhodom na turnir v Pirej, kjer se bodo borili za olimpijsko vozovnico, v polni igralski zasedbi, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije, ki je na družbenih omrežjih objavila tudi prihod Dončića v slovenski tabor.

Zapisali so, da se je zvezdnik Dallasa po petkovi vrnitvi v domovino odlično razpoložen pridružil soigralcem.

Ti so na včeraj na pripravljalni tekmi proti Litvi izgubili z 92:86. Ekipi se bosta pomerili tudi v torek v Stožicah, generalka pred odhodom na kvalifikacijski turnir za OI pa sledi v petek, ko se bo Slovenija v Stožicah pomerila z Brazilijo.

Selektor Aleksander Sekulić ima na seznamu 15 košarkarjev, potnike za Grčijo pa bo določil tik pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir, je še sporočil KZS.

"Končno smo kompletni in zdaj se lahko priprave začnejo. Veseli me, da se je Luka pridružil ekipi, tako kot je obljubil po konferenčnem finalu v Minneapolisu. Očitno je v dobrem zdravstvenem stanju, saj je bil njegov edini pogoj prav to, da bo fizično dobro pripravljen," je danes na treningu reprezentance v Stožicah, na katerih je že treniral tudi Dončić, povedal predsednik KZS-ja Matej Erjavec.

Na Sekulićevem seznamu so: Aleksej Nikolić, Klemen Prepelić, Edo Murić, Josh Nebo, Mike Tobey, Gregor Hrovat, Jan Špan, Miha Cerkvenik, Luka Ščuka, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar, Bine Prepelič, Leon Stergar, Luka Dončić.

Vrnil se je Dončić, Slovenija v boj za OI z najmočnejšo zasedbo
Izjava predsednika KZS-ja ob vrnitvi Dončića v reprezentanco

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE
TURNIR V PIREJU

Skupina A, torek, 2. julij, ob 20.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA

Sreda, 3. julij, ob 16.30:
HRVAŠKA - NOVA ZELANDIJA

Četrtek, 4. julij, ob 16.30:
NOVA ZELANDIJA - SLOVENIJA


Skupina B, torek, 2. julij, ob 16.30:
EGIPT - DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Sreda, 3. julij, ob 20.00:
DOMINIKANSKA REPUBLIKA - GRČIJA

Četrtek, 4. julij, ob 20.00:
GRČIJA - EGIPT