Melvin Ejim je dal 22 točk (met 8/9), zbral pa je tudi sedem skokov. Foto: www.alesfevzer.com
Melvin Ejim je dal 22 točk (met 8/9), zbral pa je tudi sedem skokov. Foto: www.alesfevzer.com

Manj kot 48 ur po gostovanju v Beogradu in manj kot 48 pred drugim dvobojem s Crveno zvezdo, ki bo v ponedeljek ob 18.30 v Stožicah, so zmaji gostili Rogaško. “To tekmo smo morali odigrati tako kot vsako drugo, morali smo se motivirati. Vsi smo z mislimi že pri ponedeljku, čeprav ne bi smeli biti. Ekipa Rogaške je odlična, to smo vedeli. Zmaga je zmaga, zdaj vodimo z 1:0. Smo zadovoljni, lahko pa bi igrali bolje,” je povedal Edo Murić.

Zmaji niso navdušili, vseeno pa prišli do zanesljive zmage. Ves čas so imeli pobudo, toda gostje so v hramu slovenske košarke nudili favorizirani ljubljanski ekipi dober odpor. Cedevita Olimpija je v prvem polčasu največ vodila za osem točk, si je pa višjo prednost priigrala v tretji četrtini. Razlika je narasla na 17 in visok naskok so aktualni prvaki gladko zadržali.

Znova so imeli gostitelji težave z napadalnim skokom nasprotnika. Namreč Slatničani so jih zbrali kar 16, po katerih so dali 24 točk. Zmaji so po ujetih odbitih žogah v napadu le 2. Prvi strelec tekme je bil Melvin Ejim z 22, točko manj je pri Rogaški dal Petar Vujačić, nekdanji igralec Cedevite Olimpije.

Helios dobil razburljiv obračun v Domžalah

Nedžad Muratović je bil osmoljenec tekme v Domžalah. Foto: www.alesfevzer.com
Nedžad Muratović je bil osmoljenec tekme v Domžalah. Foto: www.alesfevzer.com

Bolj razburljivo je bilo na prvem obračunu drugega polfinala, ki ga je Helios dobil na domačem igrišču. Štiri minute pred koncem so si gostitelji priigrali šest točk naskoka, dve minuti in pol pozneje pa je Sandi Čebular s trojko izenačil. 46 sekund pred koncem je izkušeni branilec še enkrat izid poravnal. Ob polaganju za 67:67 je izsilil še osebno napako Bineta Prepeliča, toda dodatnega prostega meta ni zadel.

Na drugi strani se je roka s črte prostih metov enkrat zatresla tudi Miroslavu Pašaljiću. Podčetrtek je imel tako napad za vodstvo, toda O'Showen Williams je, ko je ostalo še 14 sekund, zgrešil. Nato je oba prosta meta zadel Caribe Ervin. Gostje so nato prišli do meta za tri. Nedžad Muratović je sicer zgrešil trojko, toda Šantelj je napravil osebno napako. Prvi prosti met je Muratović zadel, drugega zgrešil, tretjega namenoma, toda domači košarkarji so dobili skok in povedli v seriji.

Ervin je bil z 19 točkami prvi strelec tekme. Po 16 sta jih pri Heliosu pristavila Pašaljić in Šantelj. 17 jih je pri Podčetrtku, kjer so se med strelce vpisali le igralci prve peterke, dal Čebular, Muratović pa je 14 dodal še 14 skokov.


Polfinale, prvi tekmi:
CEDEVITA OLIMPIJA – ROGAŠKA 1:0
93:80 (28:21, 20:21, 24:15, 21:23)
Ejim 22, Auguste 13, Ferrell 12, Pullen in Omić po 9, Murić 8, Dragić in Ščuka po 6, Blažič in Hodžić po 4; Vujačić 21, Jackson 14, Primorac 12, Smith 11, Sivka 7, Močnik in Zupan po 6, Šikanič 3.

Druga tekma bo v sredo.

HELIOS SUNS – TERME OLIMIA 1:0
70:68 (16:24, 21:14, 19:15, 14:15)
Ervin 19, Pašaljić in Šantelj po 16, Oman 8, Prepelič 4, Bratec in Mirtič po 3, Ferme 1; Čebular 17, Strnad 15, Muratović 14 in 14 skokov, Atanacković 13, Williams 9.

Druga tekma bo v torek.

V krepkem tisku je stanje v zmagah; igrajo na 2 zmagi.