Marko Jeremić je bil tokrat prvi strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Jeremić je bil tokrat prvi strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Branilci naslova so upravičili vlogo favorita proti gorenjski zasedbi, ki je tako končala zgodovinsko sezono, v kateri je prvič igrala v regionalni Ligi ABA 2 in se prvič tudi uvrstila v polfinale državnega prvenstva. Zmaji bodo tekmeca v finalu morda dobili v torek, ko bo v Domžalah druga tekma drugega polfinala, v katerem Helios proti Krki vodi z 1:0. Zagotovo pa bodo v ponedeljek dobili tekmeca v polfinalu Lige ABA, saj bo v Beogradu odigran odločilen obračun serije med Partizanom in Studentskim centrom.

Ljubljančani so v osmi minuti srečanja prvič povedli z dvomestno razliko, ko je v protinapadu zaključil Amar Alibegović. Do konca uvodne četrtine so gostje naredili delni izid 10:2 in se povsem približali. Osem minut so v drugi domači košarkarji potrebovali za novo prednost desetih točk, z dobrim zaključkom pa je Šenčur do odmora zaostanek razpolovil. Udarno je vrsta Mira Alilovića odprla tretjo četrtino, ko je v uvodni minuti naredila serijo 6:0. Dolgo se je razlika gibala okoli desetih točk, na začetku zadnje četrtine pa so zmaji s serijo 13:0 dokončno odločili dvoboj. Najvišjo prednost so si priigrali v 37. minuti, ko je Alibegović izza črte zadel za +27.

Bosanski krilni center je prispeval 20 točk, z indeksom 23 pa je bil najučinkovitejši posameznik srečanja. Z 22 točkami je bil najboljši strelec tekme Marko Jeremić, ki je bil iz devetih poskusov petkrat uspešen izza črte. 15 točk je pri Šenčurju dal Armin Hrštić.


LIGA NOVA KBM, polfinale, drugi tekmi
CEDEVITA OLIMPIJA - GGD Šenčur 2:0
91:70 (27:25, 22:19, 18:11, 24:15)
300; Jeremić 22, Alibegović 20, Matković 11, Omić 10; Hrštić 15, D. Murič 12.

Torek ob 20.00:
HELIOS SUNS - KRKA 1:0

V krepkem tisku je izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.