Jurica Golemac bo trener Cedevite Olimpije vsaj do konca sezone 2022/23. Foto: KK Cedevita Olimpija
Jurica Golemac bo trener Cedevite Olimpije vsaj do konca sezone 2022/23. Foto: KK Cedevita Olimpija

Na klopi zmajev bo Golemac ostal vse do konca sezone 2022/23, z možnostjo podaljšanja še za sezono 2023/24, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba.

Na trenerski stolček članskega moštva Cedevite Olimpije je Golemac sedel januarja lani, potem ko je zapustil takratnega slovenskega prvoligaša Primorsko. Klub vodi v državnem prvenstvu, Ligi Aba, kjer je v tej sezoni pri izkupičku 13:3, in Evropskem pokalu, kjer je v drugem delu tekmovanja pri treh zmagah in enem porazu.

Užbinec zelo vesel z dogovorom
"Zelo srečen in zadovoljen sem, da smo dosegli dogovor o podaljšanju pogodbe z glavnim trenerjem Jurico Golemcem. Z Jurico smo se že dlje časa pogovarjali o tej možnosti. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi spišemo zelo uspešno zgodbo. V klubu vidimo Jurico kot nekoga, ki lahko z nami ostane dolgoročno, in vsi skupaj želimo nadaljevati zgodbo, ki smo jo začeli pisati v pretekli sezoni," je ob podpisu podaljšanja dejal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Nekdanji košarkar trener postal leta 2013
Golemac je trenersko pot začel 2013 v Ciboni kot pomočnik Slavena Rimca. Že v prvem letu je z zagrebškim klubom osvojil naslov Lige Aba. Trenerske izkušnje je pridobival tudi kot pomočnik Eliasa Zourosa v moški članski reprezentanci Gruzije. Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu in ekipo, potem ko jo je prevzel, po ne najboljšem začetku sezone, popeljal do končnega osmega mesta v Ligi Nova KBM. Leta 2017 se je Golemac usedel na klop takratne Primorske, in Koprčane že v prvi sezoni pripeljal do naslova prvaka pokala Spar, finala Lige Aba 2 in polfinala slovenskega državnega prvenstva.

Sezona 2018/19 prelomna za Golemca
Prelomna sezona, v kateri je Golemac pokazal ves trenerski talent, pa je bila sezone 2018/19, ko je s koprskimi "tigri" osvojil naslov prvaka lige Aba 2, naslov slovenskega državnega prvaka ter pokalni in superpokalni naslov. Tudi sezono 2019/20 je Koper Primorska, začela odlično, pod taktirko Golemca osvojila še drugi zaporedni superpokalni naslov, in vse do razpada ekipe veljala za največje presenečenje nove sezone v Ligi Aba. Po finančnih težavah koprskega kluba je Golemac 20. decembra lani prekinil pogodbo s Koprom Primorsko.