Helios bo tretjič zapored, skupaj pa sedmič zaigral v finalu. Prvak je postal dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Helios bo tretjič zapored, skupaj pa sedmič zaigral v finalu. Prvak je postal dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com

Medtem ko so zmaji zanesljivo v finale napredovali po dveh tekmah, pa je bila pričakovano serija med Heliosom in Krko, ki se zadnja leta borita za mesto drugega kluba v državi, bolj napeta. Na koncu so bili znova boljši Domžalčani, ki so obe zmagi dosegli v gosteh. Ker so se Ljubljančani državnemu prvenstvu pridružili šele v končnici, imajo njihovi tekmeci v vseh serijah prednost domačega igrišča. Tako bo prva tekma finala v petek ob 18.30 v Domžalah, dva dni pozneje pa bo druga v Tivoliju.

Helios na odločilni tretji tekmi polfinala DP-ja premagal Krko

Uvodna četrtina je pripadla vrsti Gašperja Okorna, v drugi, ki jo je dobila za 11, pa je pobudo prevzela gostujoča zasedba. Helios je v tretji četrtini ohranjal vodstvo, a si mu občutnejše prednosti ni uspelo priigrati. Tik pred koncem te je Krka za kratek čas povedla, varovanci Damjana Novakovića pa so odgovorili s serijo 8:0.

Dobrih šest minut pred koncem je najprej trojko zadel Jan Copot, potem pa je s prostim metom Malcolm Bernard zagotovil Heliosu dvomestno razliko. Tri minute pozneje, ko je zadel Jan Špan, je bil novomeški zaostanek še tri točke, na drugi strani je bil natančen Bernard, neuspešna sta bila potem Robert Jurković in Špan, Blaž Mahkovic pa je, ko je ostala še minuta in pol, zadel trojko za 69:61, s čimer je bil dvoboj odločen.

Domžalski kapetan je bil s 17 točkami tudi prvi strelec srečanja. 12 jih je dal Bernard, po deset pa Copot in Tibor Mirtič. Jurković je bil s 15 točkami najboljši pri Krki, Leon Stergar jih je dodal 14, Špan pa 13. Novomeščani so bili boljši v skoku, a so izgubili 18 žog, osem več od tekmeca. Helios je to znal kaznovati in je po pridobljenih žogah dal 22 točk, 15 več kot domača vrsta.

V Novem mestu s sezono ne morejo biti zadovoljni. Cilj je bil, da se prebijejo v finale domačih tekmovanj. V pokalu jim je uspelo, ne pa v državnem prvenstvu, ki ima večjo težo. V Ligi ABA so bili zadnji, a so zaradi širitve lige obstali med regionalno elito.


LIGA NOVA KBM, polfinale

Tretja tekma:
Krka - KANSAI HELIOS 1:2
65:72 (19:13, 10:21, 20:18, 16:20)
Jurković 15, Stergar 14, Špan 13, Cerkvenik 11; Mahkovic 17, Bernard 12, Mirtič in Copot po 10.

Druga tekma:
CEDEVITA OLIMPIJA - GGD Šenčur 2:0
103:76 (24:10, 29:22, 24:23, 26:21)

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.

Finale, prva tekma, petek ob 18.15:
KANSAI HELIOS - CEDEVITA OLIMPIJA