Leon Šantelj, Tadej Ferme in soigralci so se uvrstili v finale. Foto: www.alesfevzer.com
Leon Šantelj, Tadej Ferme in soigralci so se uvrstili v finale. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje so pred tekmo pred 800 gledalci odlično začeli. Na krilih razpoloženega Sima Atanackovića, ki je dosegel prvih osem točk za svojo ekipo, so po trojki Alfreda Williamsa povedli z 11:6. A nato so zašli v krizo, kar so domači izkoristili, z delnim izidom 14:3 so prišli do prednosti šestih točk, na začetku drugega dela pa jo povečali na 12 točk (31:19).

Muratović izključen po četrt ure igre
Ko so sodniki v 16. minuti zaradi grobega prekrška izključili enega od nosilcev gostujoče igre Nedžada Muratovića, je bilo videti, da se ladja gostov potaplja, a kot da bi jih to dodatno spodbudilo, so znova zaigrali bolje in se tekmecem ob koncu polčasa približali (46:44).

Na začetku tretje četrtine so imeli priložnost za vodstvo, toda niso je izkoristili. Nekaj časa ogrožali Domžalčane, še ob koncu tretjega dela je bil njihov zaostanek le sedem točk (71:64).

Helios povedel že za 13 točk
Ključen je bil začetek zadnje četrtine. Gostitelji so po trojki Aljaža Bratca prišli do prednosti 13 točk. Gostje so se v končnici nevarno približali. Še minuto in pol pred koncem so zaostajali za 11 točk, a se po nekaj nepotrebnih napakah gostiteljev osem sekund pred koncem približali na 85:83. Dobro sekundo pred koncem so storili osebno napako, Miroslav Pašajlić je oba zgrešil, toda Nejcu Strnadu je po ujeti žogi zmanjkalo časa za met.

Finale se bo začel v sredo zvečer
Za Domžalčane znova nista igrala njihova pomembna člena Blaž Mahkovic in Venky Jois. Pašajlić je bil s 17 točkami najučinkovitejši pri Domžalčanih, Bratec se je izkazal s štirimi uspešnimi meti za tri točke, pri gostih je Atanacković dosegel 20 točk.

Prva finalna tekma bo v sredo ob 20.30 v Domžalah. Druga tekma bo 31. maja v Stožicah. Igrali bodo na tri zmage.

Helios bo v finalu izzval Cedevito Olimpijo

Liga Nova KBM, polfinale, tretja tekma:
HELIOS SUNS – Terme Olimia 2:1
85:83 (22:19, 24:25, 22:20, 17:19)
800; Pašajlić 17 (3/7 za tri), Ferme 15, Ervin in Bratec po 14, Šantelj 10, Mirtič 6, B. Prepelič 5, Oman 4; Atanacković 20, Williams in Čebular po 16, Strnad 12, Švigelj 11, Muratović 6,
Škorjanc 2.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na dve zmagi.