Pred prihodom v Ljubljano je 192 centimetrov visoki Rebec nosil drese Šenčurja, LTH Castingsa, Ajdovščine, Pivke in ŠD KOŠ Kopra. Foto: Petrol Olimpija
Pred prihodom v Ljubljano je 192 centimetrov visoki Rebec nosil drese Šenčurja, LTH Castingsa, Ajdovščine, Pivke in ŠD KOŠ Kopra. Foto: Petrol Olimpija

Rebec je v državnem prvenstvu zaigral na 30 tekmah, v malo več kot 26 minutah igre pa v povprečju dosegal 10,5 točke, 2,6 skoka in 2,0 podaje na tekmo. Ob tem je za dve točki metal kar 59,9-odstotno, za tri pa 37,2-odstotno.

Izjemno predstavo je prikazal na polfinalni tekmi finalnega turnirja Pokala Spar v ljubljanski Hali Tivoli, ko je ob zmagi Šenčurja nad Krko (89:82), zadel kar šest metov za tri točke in bil z 20 točkami najboljši strelec svoje ekipe.

"Zelo vesel sem, da sem se pridružil Petrolu Olimpiji. Ekipi bom skušal z vsemi močmi in znanjem pomagati do čim boljših predstav v evropskih tekmovanjih in na domačem prizorišču. Tudi za moj razvoj je Ljubljana odlična lokacija in veselim se novih izzivov, ki jih prinaša dres aktualnih državnih prvakov," je dejal Rebec.

Lisac: Odlično se bo vklopil v našo igro
"Veseli nas, da bo v novi sezoni dres naše ekipe nosil mladi Jan Rebec, ki se je v zadnjih sezonah v dresu Šenčurja in LTH Castingsa izkazal za igralca, ki je vsakič, ko je stopil na parket, svoji ekipi vlil dodatno energijo. Rebec je zelo hiter in skočen kreator igre, ki se bo zagotovo odlično vklopil v našo igro, poleg tega pa bo v veliko pomoč, predvsem v državnem prvenstvu, kjer zagotovo velja za enega izmed najperspektivnejših mladih igralcev,"
pa je povedal direktor kluba Roman Lisac.