Ostrostrelec Rok Stipčević je novi kapetan Krke. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović
Ostrostrelec Rok Stipčević je novi kapetan Krke. Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Za košarkarji Krke so uvodni dnevi treningov v novi sezoni, v kateri bo ekipa tekmovala v regionalni Ligi ABA2, domačem prvenstvu Ligi NKBM in pokalu Spar. Novi kapetan moštva je postal izkušeni Rok Stipčević.

Ekipa je v zadnjih tednih doživela precej sprememb. Glavni trener je postal Gašper Okorn, njegov prvi pomočnik pa Igor Kešelj, ob njem sta v strokovnem štabu še Matic Šiška in kondicijski trener Matej Gliha.

Okorn v novi sezoni računa na zasedbo v postavi: Leon Stergar, Rok Stipčević, Miha Cerkvenik, Andrej Stavrov, Mate Vucić, Robert Jurković, Radosav Spasojević, Jan Špan, Miha Škedelj, Jurij Macura, Branislav Vujadinović, Jaka Klobučar.

Novinci v ekipi so Miha Cerkvenik, Mate Vucić, Robert Jurković, Radosav Spasojević, Jan Špan in Branislav Vujadinović. Na treningih se jim je pridružil tudi Rok Zaman, ki je bil letos na širšem seznamu kandidatov za reprezentanco do 20 let.

"Gremo korak za korakom, uvodni del je za nami. Zdaj začenjamo treninge tudi s kontakt situacijami. Za vsako stvar, za vsak košarkarski element, si bomo vzeli dovolj časa. Ni potrebe za norenje ali lovljenje. Postopoma se nam bodo pridružili tudi igralci, ki so še v reprezentancah. Prva pripravljalna tekma nas čaka 1. septembra v Šenčurju,“ je povedal Gašper Okorn, ki je letos poleti prišel v Novo mesto iz Cibone, pri kateri je opravil veliko delo.

"Prvi vtisi po prihodu v Krko so dobri. S soigralci smo se dobro ujeli. Prvi teden so bili treningi še malce prilagojeni temu, da se telo navadi na vse napore, ki sledijo,“ je svoje prve vtise strnil Jan Špan, ki je nazadnje igral v Grčiji, nato pa sprejel vabilo in se preselil v Krkin tabor.

"Menim, da Krka spada v finale domačih tekmovanj. V Ligi ABA2 bomo napadli vrh in naredili vse, da Krko vrnemo tja, kamor sodi,“ se je izkušeni igralec dotaknil še ambicij v prihajajoči sezoni.