Sergej Macura je prispeval deset točk in osem skokov in bil statistično skupaj s Tadejem Fermetom najboljši posameznik Ilirije. Foto: www.alesfevzer.com
Sergej Macura je prispeval deset točk in osem skokov in bil statistično skupaj s Tadejem Fermetom najboljši posameznik Ilirije. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so vodili ves redni del, na koncu pa zapravili lepo prednost. Odlično so že začeli dvoboj in si hitro priigrali dvomestno razliko. Za deset so dobili uvodno četrtino, 13 je znašala razlika ob polčasu, največ pa je zasedba Stipeta Modrića vodila za 19. 11 točk je imela zaloge pred zadnjo četrtino, še sedem pa je vodila dobro minuto in pol pred koncem.

Potem so gostje grešili, Jan Dornik z dvema košema in Jošt Flerin s trojko pa sta poskrbela za izenačenje. Mirko Mulalić je zgrešil izza črte za zmago po rednem delu. V dodatku so Kranjčani, potem ko sta vsak po dva prosta meta zgrešila Luka Kureš in Nemanja Šćekić, povedli za štiri. Mož odločitve je bil s šestimi točkami zapored Sergej Macura. Najprej je na začetku zadnje minute podaljška ohranil mirno roko na črti prostih metov.

Ilirija je ukradla devet žog, medtem ko je Triglav dve, po njih pa dosegla deset točk več od gorenjskega tekmeca. Po izgubljenih žogah Črta Čabrila in Uroša Šikanića je 19-letni in 206 centimetrov visoki košarkar z atraktivnima zabijanjema popeljal ljubljansko ekipo v vodstvo. Gostitelji so imeli proste mete za nov podaljšek. Flerin je prvega zadel, drugega ponavljal zaradi prestopa gostov, a bil še enkrat nenatančen. Šikanić je bil z 21 točkami prvi strelec tekme, pri Iliriji pa sta bila s 16 oziroma 15 najboljša izkušena ostrostrelca Mulalić in Tadej Ferme.


6. krog:
ECE TRIGLAV KRANJ - ILIRIJA 82:83 - po podaljšku
Šikanić 21; Mulalić 16, Ferme 15.

ŠENTJUR - GGD ŠENČUR 71:82
Jurič 20; Murić 20, Novak 15.

HOPSI POLZELA - LTH CASTINGS 82:88
Skipper-Brown 24; Bilić 23, White 14.

KRKA - TERME OLIMIA 93:92
Radovanović 20, Špan 12; Stoimenov 18.

KANSAI HELIOS - ROGAŠKA 74:80
Mahkovic 17; Session in Kralj po 19.

Vrstni red: Krka 12, Kansai Helios 11, Šentjur 10, LTH Castings, Rogaška, Ilirija in GGD Šenčur po 9, Triglav Kranj 8, Terme Olimia 7, Hopsi 6.