Blaž Mahkovic je bil z dobrimi 16 točkami na tekmo prvi strelec Heliosa v pretekli sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Mahkovic je bil z dobrimi 16 točkami na tekmo prvi strelec Heliosa v pretekli sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

"Vesel sem podaljšanja sodelovanja s klubom, kjer sem preživel večji del kariere. Verjamem, da bomo znova sestavili všečno ekipo in skupaj naredili vse, da ohranimo čim boljše rezultate in da bomo še naprej razveseljevali zveste domače navijače," je dejal 31-letni Kranjčan, ki je drugi strelec v zgodovini Heliosa. Več točk je v domžalskem dresu dosegel le Aleksej Laskevič.

Pri Heliosu je prišlo sicer do kar nekaj sprememb. Nov je trener, Damjan Novaković, ki je nasledil zelo uspešnega Dejana Jakaro, pa je ob podaljšanju pogodbe kapetana dodal: "Dobro je, da Mahkovic ostaja v Domžalah, kjer je bil steber ekipe več sezon. Tudi v nadaljevanju pričakujem od njega veliko, saj bo imel ob sebi mlado ekipo z velikim potencialom, ki pa potrebuje tudi izkušnje, ki jih Blaž gotovo prinaša."

V Domžalah so sicer predstavili že štiri novince. Cedevita Olimpija je Heliosu posodila Žigo Daneua, pogodbo pa so s Heliosom podpisali Nejc Barič, ki je nazadnje igral za Šenčur, potem ko se je vrnil po poškodbi kolena, Rok Nemanič, ki je bil predtem član Šentjurja, in Jan Copot, ki je prišel iz Zlatoroga.