Jacob Pullen je novi organizator igre Cedevite Olimpije. Foto: EPA
Jacob Pullen je novi organizator igre Cedevite Olimpije. Foto: EPA

31-letni ameriški košarkar, ki ima izkušnje tudi z igranjem v Ligi NBA, je bil v zadnjih treh sezonah vselej eden boljših strelcev v Ligi ABA, v prejšnji sezoni se je z Mornarjem iz Bara uvrstil tudi v polfinale tekmovanja.

Odlični organizator igre, ki je bil v sezoni 2017/18 član Philadelphie 76ersov, se je v Evropi preizkusil v številnih klubih, med drugim tudi v Virtusu iz Bologne, Barceloni, Sevilli in Himkiju, igral je tudi za zagrebško Cedevito.

V tem času je osvojil naslov hrvaškega in španskega državnega prvaka, postal je tudi dvakratni zmagovalec hrvaškega pokala. V letih 2016 in 2019 je bil izbran v najboljšo peterko jadranske lige.

Komaj čaka, da zaigra v Evropskem pokalu

"Navdušen sem, da sem se pridružil ljubljanski Cedeviti Olimpiji. Na neki način sem se vrnil v Cedevito, prvič pa bom igral za klub iz Slovenije. Komaj čakam, da zaigramo v Evropskem pokalu in da dosežemo vse cilje, ki si jih bomo zadali. Moj cilj je vedno, da se ekipa bori za naslov prvaka, ne glede na tekmovanje, v katerem nastopa. Zahvaljujem se navijačem in vodstvu Cedevite Olimpije. Lepo je biti nazaj in v tretje gre rado. Upam, da bomo tokrat osvojili lepo število lovorik," je ob podpisu pogodbe za uradno spletno stran Cedevite Olimpije dejal Pullen, sicer rekorder po številu točk na univerzi Kansas State, ki jo je obiskoval med letoma 2007 in 2011.

Golemac: Pridobili smo širino

"Jacoba poznamo več ali manj vsi v Sloveniji in širši regiji. Že dolgo igra v regionalnem tekmovanju, gre pa za izkušenega ostrostrelca, ki nam je v pretekli sezoni manjkal. Pridobili smo širino na zunanjih igralnih položajih. Veseli smo, da se je Jacob odločil, da pride v Ljubljano," je ob novi okrepitvi ljubljanskega kolektiva povedal glavni trener Jurica Golemac, športni direktor Sani Bečirović je še dodal: "Pullen ima izkušnje z igranjem na najvišji ravni, pozna pa tudi naš kolektiv, saj je bil v preteklosti del zagrebške Cedevite. Verjamem, da se bo odlično vklopil v naše moštvo."

Mathiang ni okreval tako, kot je bilo načrtovano

Ljubljano pa zapušča Mangok Mathiang, saj sta Cedevita Olimpija in avstralski center južnosudanskih korenin sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Zdravstveni pregled, ki ga je opravil Mathiang ob prihodu v Slovenijo, je namreč pokazal, da je noga, ki si jo je poškodoval na treningu lani septembra, v slabšem stanju, kot je bilo predvideno ob koncu pretekle sezone. Mathiang se je Cedeviti Olimpiji pridružil lansko poletje, a dresa zmajev ni nosil na nobeni uradni tekmi.

"Žal se je zgodilo to, česar smo se najbolj bali. Mangok Mathiang bo za vrnitev v normalen trenažni proces potreboval dlje časa, kot je bilo prvotno načrtovano in predvideno. Zato smo se tudi odločili, da še pred uradnim začetkom sezone, in preden se nam na treningih pridružijo vsi nosilci, prekinemo pogodbo. Želimo mu vso srečo v nadaljevanju kariere, mi pa bomo poskušali najti rešitev za zapolnitev mesta na njegovem igralnem položaju," je pojasnil Bečirović.