Košarkarji Term Olimie so se presenetljivo prebili v četrtfinale slovenskega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarji Term Olimie so se presenetljivo prebili v četrtfinale slovenskega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Terme Olimia bo v četrtfinalu igrala z Rogaško, ki v končnico vstopa s tretjim izhodiščem. Kapetan Term Olimie Nejc Strnad pravi, da igralci za takšne trenutke trenirajo vso sezono: "Derbi. Lepšega si ne bi mogli želeti. Favorit je Rogaška, ki jo celo zelo dobro poznamo, tako da se bomo pripravili."

Šentjur z izkušenim trenerjem Pipanom
Krka, ki si je zagotovila obstanek v Ligi ABA, se bo pomerila s Šentjurjem. "Šentjur ima svojo veliko kakovost na trenerskem stolčku, na katerem sedi izkušeni Aleš Pipan. Kar zadeva igralce, največja nevarnost preti od našega dobrega znanca Daliborja Đape na štirici. Na tem položaju igra tudi Domagoj Samac, ki je odličen strelec in eksploziven, atletski igralec," razmišlja trener Krke Dalibor Damjanović.

Helios obljublja hitro in dinamično igro
Zanimivo bo verjetno tudi v seriji (igra se na dve zmagi) med Heliosom in Gorenjsko Gradbeno družbo Šenčur, kjer pa vloga favorita vendarle pripada domžalski ekipi, tudi zaradi težav s poškodbami v ekipi Šenčurja.

"Po dolgi in turbulentni sezoni pa gre šele zdaj pravzaprav zares. Izkušena ekipa Šenčurja zagotovo ne bo preprosta ovira pred želenim polfinalom. Treba se bo pametno zoperstaviti njihovi premoči v raketi in svoje priložnosti iskati v hitrejši, bolj dinamični igri. Po težavah s poškodbami bomo imeli počasi na voljo tudi kompletno zasedbo, morda bi za boljšo uigranost potrebovali še kakšno tekmo ali trening več," pravi Dejan Jakara, trener Heliosa Sunsov.

Hopsi svoje naredili z uvrstitvijo med osem
Cedevita Olimpija, prvi favorit za naslov prvaka, bo v četrtfinalu igrala s Hopsi s Polzele, ki se bolj kot ne že strinjajo, da nimajo možnosti za presenečenje. "Glede na velik zaostanek pred drugim delom prvenstva je za nas uspeh, da smo se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva. Tekmi proti nespornemu favoritu letošnjega prvenstva sta za nas bolj revijalnega značaja," je povedal trener Boštjan Kuhar.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, četrtfinale, prve tekme, torek ob 19.00:
KRKA - ŠENTJUR
ROGAŠKA - TERME OLIMIA
HELIOS SUNS - GGD ŠENČUR

Ob 19.30:
CEDEVITA OLIMPIJA - HOPSI