Zoran Dragić je najboljši strelec Cedevite Olimpije v državnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Dragić je najboljši strelec Cedevite Olimpije v državnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so se državnemu prvenstvu pridružili v četrtfinalu, kjer so odpravili Šentjur. V končnico so vstopili kot prvo postavljeni, toda nimajo prednosti domačega terena. Zato je bila prva tekma polfinala odigrana na Gorenjskem. Šenčur, ki se je med štiri prebil po treh četrtfinalnih tekmah z Ilirijo, je odločno začel dvoboj in imel v prvi četrtini pobudo.

Ljubljančani so poskušali s številnimi meti izza črte, dvakrat je celo vrgel Alen Omić, do konca prvih desetih minut pa le ujeli gostitelje. V drugi četrtini so prevzeli pobudo in si priigrali tudi dvomestno prednost. Toda po prihodu iz garderobe so odlično začeli domači košarkarji, ki so se v treh minutah približali na le dve točki zaostanka. Zmaji so odgovorili s serijo 11:0, v 29. minuti pa po košu Zorana Dragića povedli za 14. Čeprav se gostitelji niso predajali, pa so državni prvaki zanesljivo kontrolirali igro v zadnji četrtini.

Ljubljanski odstotek meta ni bil dober, vseeno pa precej boljši od domačega. Šenčur je namreč za dve metal 48-odstotno, za tri pa vsega 17 (4/23). S 13 točkami je bil najboljši strelec kapetan gostiteljev Dino Murić, ki je bil nekoč kapetan tudi Olimpije, zdaj pa to vlogo opravlja njegov mlajši brat Edo. Pri zmajih so po 12 točk dali Dragić, Matic Rebec in Marko Jeremić.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Krka in Helios, ki sta letos že odigrala nekaj odličnih dvobojev. Srečala sta se tudi v četrtfinalu pokala, nepozaben pa je finale Lige ABA 2. Prva tekma bo v soboto v Novem mestu.


LIGA NOVA KBM, polfinale, prvi tekmi:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA 0:1
64:72 (16:16, 17:26, 17:19, 14:11)
500; D. Murić 13, Ahmedović 11, Rojc, Malovčič in Barič po 7; Dragić, Jeremić in Rebec po 12, Alibegović 11, Ferrell 9.

Druga tekma bo v nedeljo.


Sobota ob 17.30:
KRKA – HELIOS SUNS 0:0

Druga tekma bo v torek.

V krepkem tisku je izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.