Velikanski dres je zdaj že v treh mestih, ki bodo gostila prvenstvo. V Ljubljani, kjer bodo potekale tekme v Tivoliju in Stožicah, ga bodo izobesili julija. Foto: Aleš Fevžer
Velikanski dres je zdaj že v treh mestih, ki bodo gostila prvenstvo. V Ljubljani, kjer bodo potekale tekme v Tivoliju in Stožicah, ga bodo izobesili julija. Foto: Aleš Fevžer

Krekov trg v Celju bo košarkarske navdušence kmalu pričakal v prenovljeni podobi. Navijače pa s Celjskega doma že pozdravlja gigantski dres slovenske košarkarske reprezentance. V dolžino meri sedem metrov, širok je štiri metre in pol in bo prava popestritev prihajajočega košarkarskega dogajanja, ko bo staro celjsko mestno jedro osrednje navijaško središče.

Na dogodku ob predstavitvi že tretjega gigantskega dresa slovenskih košarkarskih junakov - julija bo dres dočakala še Ljubljana - so se zbrali pooblaščenec župana Mestne občine Celje Marko Zidanšek, vodja mestnega organizacijskega odbora Ivan Pfeifer, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems in nepogrešljivi člen slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič, ki je med zbranimi obiskovalci in predstavniki sedme sile razumljivo požel največ zanimanja. Kot pravi sam, začetek EuroBasketa že nestrpno pričakuje in je prepričan, da bodo navijači njihov šesti igralec na igrišču.

Kapetan že komaj čaka priprave
"Ponosen sem, da sem danes navzoč na predstavitvi tega res velikega dresa naše reprezentance. Verjamem, da se bomo v Celju odlično počutili in nas bodo navijači podpirali na vsakem koraku. Sam že komaj čakam, da se s fanti zberemo na pripravah in se začnejo prve tekme. V Celju se znova kmalu srečamo, takrat že v košarkarski dvorani," je povedal kapetan izbrane vrste.

Dres slovenske reprezentance pa ne bo krasil le stavbe Celjskega doma, ampak tudi prostore občine. Kot je zdaj že v navadi, sta Iztok Rems in Jaka Lakovič celjski občini izročila originalni reprezentančni dres s simbolično številko 13 in napisom Celje. Dvorano Zlatorog bo izbrana vrsta preizkusila že pred prvenstvom, saj bo od 2. do 4. avgusta odigrala pripravljalni turnir z Latvijo, Srbijo in Turčijo.