Navijači so se v zadnjih dneh na vse kriplje borili, da pridejo do dragocenega koščka papirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijači so se v zadnjih dneh na vse kriplje borili, da pridejo do dragocenega koščka papirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alessandro Gentilr
Italijani so ogorčeni, ker so ostali brez vstopnic. Foto: EPA

"Rekli so nam, da bodo na voljo verjetno šele pol ure pred tekmo," nam je povedala ena od "lovk" na vstopnice. Ljudje so razočarani odšli, dvajset minut pozneje pa je Košarkarska zveza Slovenije na Twitterju objavila, da so pravkar dali v obtok 300 vstopnic in da jih je mogoče dobiti na blagajni v Stožicah. Ljudje so se vrnili in dobili isti odgovor - vstopnic še ni. "Prišlo je do napake v sistemu, obrnite se na Eventim," so nam pojasnili na KZS-ju. Nekaj po 13. uri so kupci le dobili težko pričakovane vstopnice.

Medtem pa so se zaradi zapleta, ko je približno tisoč italijanskih navijačev ostalo brez vstopnic za nocojšnjo tekmo (kupili so jih za tekmo ob 17.45, saj je Fiba Europe tekmo Slovenija - Italija najprej "delegirala" ob tej uri), v italijanskih medijih vsule ostre kritike na slovenske organizatorje. Tržaški Il Piccolo je pod naslovom "Eurobasket - kaos z vstopnicami: prevarani italijanski navijači" med drugim zapisal, da bo nocoj v dvorani 12 tisoč slovenskih navijačev in le nekaj deset italijanskih ter da je italijanska delegacija že izrazila oster protest.

Komentatorji, ki so se razpisali pod člankom, pa pišejo o škandalu brez primere, Slovenijo označujejo kot državo, ki ne pozna fair playa, državo lažnivcev in prevarantov. Spletni portal Corriere dello Sport govori o grdem presenečenju, ki ga je več kot tisoč navijačem pripravila Slovenija, portal Pianetabasket.com, ki povzema tiskane medije, pa končuje, da doslej kaj takega na prvenstvih tako velikega formata še ni bilo videti, prilagajanje urnikov tekem televizijskim urnikom pa ima za nesprejemljivo potezo. World basket.com sočustvuje z italijansko ekipo, ki tvega, da bo ostala brez navijačev, še dlje gre spletni portal Corriere delle Alpi, ki je kaos z vstopnicami označil za "kafkovsko situacijo", ki je v zadnjih urah grozila, da bo prerastla v pravi diplomatski spor.

Kot je znano, lahko navijači, ki so kupili vstopnice za napačno tekmo, zamenjajo vstopnico za želeno tekmo, če so seveda vstopnice za to še na voljo. Vstopnic za tekmo Slovenija - Italija ni več, zato lahko dobijo le povrnjen denar.