Uroš Slokar je velik ljubitelj tehnologije, z računalniškimi nasveti pomaga tako svojim staršem kot tudi zdajšnjim in nekdanjim reprezentančnim kolegom. Foto: BoBo
Uroš Slokar je velik ljubitelj tehnologije, z računalniškimi nasveti pomaga tako svojim staršem kot tudi zdajšnjim in nekdanjim reprezentančnim kolegom. Foto: BoBo

Slokar, ki je član Gran Canarie od leta 2012, na Kanarskih otokih živi s svojo spremljevalko Ajdo Bagolo, sicer nekdanjo igralko tenisa, in zvestim štirinožnim prijateljem, ki par spremlja še iz časov, ko je Slokar igral za Benetton iz Trevisa.

Na obisku pri Urošu Slokarju
Vabljeni k ogledu videoprispevka z obiska pri Urošu Slokarju v Las Palmasu. Košarkarja je obiskal novinar RTV-ja Miha Mišič.

Z igranjem v španski ligi je 30-letni Ljubljančan zadovoljen. "Od državnih lig se mi zdi španska najmočnejša. Tudi zato, ker je finančno močna. Če so prisotne finance, so tu tudi najboljši igralci v Evropi," je prepričan.

Pogreša več druženja s prijatelji
Kaj pa v Las Palmasu najbolj pogreša? "Smučal bi. Želel bi si tudi več druženja s prijatelji. Če imaš tiste prave prijatelje, točno vedo, kdaj potrebuješ njihovo podporo, in se takoj oglasijo," je povedal krilni center in poudaril, da se od odhoda v tujino nikoli ni počutil samega: "Ko sem šel v tujino, je šla z mano tudi Ajda. Od takrat naprej nikoli nisem bil sam. Ko se začne sezona, pridem sam, da vidim nastanitev, potem pa kaj kmalu za mano pride še Ajda, da je vse skupaj bolj domače."

O letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga gosti Slovenija, je še dodal: "Vsak si potihoma želi, da bi prišli do medalje. Obstajajo sicer zunanji dejavniki, na katere se ne da vplivati, ampak mislim da, če se zberemo tisti pravi in v pravem trenutku sprejmemo prave odločitve, lahko osvojimo kolajno."