Beno Udrih še ni potrdil, da bo na domačem evropskem prvenstvu igral za Slovenijo. Foto: EPA
Beno Udrih še ni potrdil, da bo na domačem evropskem prvenstvu igral za Slovenijo. Foto: EPA

Jaz in Božidar Maljković sva o tem že vse povedala.

Komentar direktorja reprezentance Mateja Avanza
Božidar Maljković
Božidar Maljković je konec januarja dejal: 'Z Benom smo imeli zelo prijeten pogovor. Vesel sem, da mi je potrdil to, o čemer sva se pred časom pogovarjala že po telefonu. In to je, da bo na evropskem prvenstvu nosil dres slovenske reprezentance. Menim, da je Beno lahko eden izmed najpomembnejših členov naše reprezentance.' Foto: Simon Maljevac
Bo Udrih nastopil na domačem Eurobasketu?

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je pred časom po vrnitvi iz ZDA povedal, da bo Udrih igral za reprezentanco, vendar pa po košarkarjevih besedah to še ni povsem zagotovljeno. Ena od ovir je vprašanje pogodbe za naslednjo sezono v NBA-ju. "Če nimam pogodbe, vsekakor ne bom igral. So pa tudi drugi razlogi," je dejal košarkar Milwaukeeja.

Odziv KZS-ja:
"Selektor Božidar Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo sta se z Benom Udrihom sestala v ZDA. Vse glede tega smo predstavili v sporočilu za javnost, na letališču ob prihodu iz ZDA ter na novinarski konferenci. Sezona je še dolga, spisek 24 igralcev pa je, kot že rečeno, potrebno oddati konec julija."

Nekaterim igralcem se ni treba dokazovati
"Jaz sem povedal, da sem vedno pripravljen igrati za reprezentanco. Ampak marsikaj se je dogajalo, kaj se še bo, pa ne vem. Mislim, da imamo v reprezentanci nekaj igralcev, ki se jim ni treba dokazovati, da si zaslužijo igrati za reprezentanco. V Sloveniji je to problem, da se nikoli od samega začetka ne pove, kdo so nosilci igre," je na vprašanje, ali je morda Maljković prehitro izjavil, da bo igral v reprezentanci, odgovoril Udrih.

On in družina vedo vse
"Ljudje pač preberejo izjave in si mislijo svoje. Moja družina in bližnji prijatelji pa točno vedo, kaj se je dogajalo v prejšnjih letih. Jaz o tem nisem govoril, ker nisem tak človek, da bi 'pametoval' o tem. Ampak točno vem, kaj se je meni dogajalo," ni bil določen Udrih in ni želel povedati, na kaj se natančno nanašajo njegovi pomisleki.

Ni zadovoljen s položajem v klubu
Milwaukee je v noči na sredo v New Yorku izgubil proti Brooklynu po podaljšku. Udrih po tekmi, v kateri je na parketu preživel devet minut, ni bil najbolj prešerne volje: "Vsekakor nisem zadovoljen s svojim položajem v ekipi glede na to, da sem v bistvu pred letom in pol imel v Sacramentu najboljšo sezono svoje kariere. Potem sem prišel v Milwaukee, kjer me niso izkoristili, kot so mi v bistvu obljubljali. Je, kar je. To se pač dogaja v NBA-ju in upam, da se bo kaj spremenilo, in bom dobil priložnost." Po koncu letošnje sezone bo prost igralec in bo lahko zamenjal klub.

Ne dobi prave priložnosti
Na vprašanje, ali ima kakšno posebno željo za morebitni nov klub, je Udrih odgovoril, da želi samo nov začetek. "Tukaj mi ne dajo prave priložnosti in me držijo nazaj. Vem, da lahko še vedno igram na visoki ravni," je dejal in dodal, da tak odnos doživlja zdaj pri trenerju Jimu Doylanu, vendar ga je že prej pri Scottu Skilesu. Sicer pa je Udrih zagotovil, da je vedno dobre volje na igrišču in da rad igra ter se šali s soigralci.

Ne more se idealno odriniti
Razloga za to, da ne dobi dovolj minut na parketu, sam ne pozna. Glede nedavne poškodbe gležnja je povedal, da še malce čuti bolečine, in ker gre za odrivno nogo, se mu to pozna tudi pri metu: "Ne morem se odriniti tako, kot bi se moral. Še vedno imam terapije in masaže."

Jaz in Božidar Maljković sva o tem že vse povedala.

Komentar direktorja reprezentance Mateja Avanza
Bo Udrih nastopil na domačem Eurobasketu?