Alberto Abalde je pred prihodom k Valencii nosil še dres Joventuta in Prata. Foto: EPA
Alberto Abalde je pred prihodom k Valencii nosil še dres Joventuta in Prata. Foto: EPA

Za 24-letnega krilnega košarkarja je bila plačana odkupna klavzula, ki je znašala 1,5 milijona evrov. Abalde je v zaključku španskega prvenstva, ki ga je Valencia končala v polfinalu, v povprečju dosegal 14,8 točke in 3,8 podaje. Košarkar iz Galicije, ki je bil uvrščen v drugo peterko španskega prvenstva, je z Realom podpisal petletno pogodbo. V Evroligi je njegovo povprečje znašalo 7,8 točke in štiri skoke na srečanje.

Po navedbah Marce je sicer odškodnino plačal Abalde sam, a to je v Španiji del sklepanja poslov med športnimi subjekti pod veljavnimi pogodbami. Odškodnina je ena največjih v zgodovini španskega prvenstva. Še naprej ostaja rekorden odkup pogodbe Rickyja Rubia, ki je Barcelono stal 3,7 milijona evrov. Med največje španske prestope sodita še Milan Gurović, ki je leta 1998 iz grškega Peristerija prestopil v Barcelono za tri milijone evrov, ter Victor Claver, ki je iz Valencie leta 2016 prestopil v Barcelono za dva milijona evrov.

Po eni sezoni se je iz Madrida k Himkiju vrnil Mickey. V Moskvi je podpisal enoletno pogodbo. 203 centimetre visoki 26-letni Američan je pred dvema letoma blestel pod obročem Himkija, ko je v Evroligi v povprečju dajal 14 točk na srečanje. Pri Realu je njegovo povprečje znašalo devet točk na dvoboj. Predtem je bil v NBA-ju, kjer je dočakal nekaj priložnosti pri Miamiju in Bostonu.