V sezoni 2021/22 je za Boston odigral 12 tekem in v povprečju prispeval dobre štiri točke. Foto: AP
V sezoni 2021/22 je za Boston odigral 12 tekem in v povprečju prispeval dobre štiri točke. Foto: AP

Katalonski velikan je sporočil, da je z Američanom podpisal enoletno pogodbo, Parker pa je tudi že opravil zdravniški pregled. Že v minuli sezoni so se pojavile govorice, da bi lahko kariero nadaljeval v Evropi, omenjal se je med drugim Partizan, zdaj se je torej pridružil moštvu, ki ga bo v novi sezoni vodil Roger Grimau, tudi nekdanji kapetan Barce.

Aktualni španski prvak se je letos že okrepil z enim NBA-jevcem, saj se je v domovino vrnil Willy Hernangomez, sicer otrok madridskega Reala, ki pa bo zdaj nosil dres blaugrane. Barca je skušala pripeljati tudi njegovega brata Juancha, a se je ta odločil za Panathinaikos. Sta pa v katalonsko prestolnico prišla še dva španska reprezentanta Dario Brizuela in Joel Parra.

Parker je osem let preživel v NBA-ju. V Milwaukeeju so veliko pričakovali od nekdanjega zvezdnika prestižne univerze Duke, toda poškodbe so mu preprečile uspešnejšo športno pot. Po štirih letih je zapustil Buckse in odšel v rodni Chicago. Med Bullsi je bil manj kot sezono, potem pa je zaigral še za Washington, Atlanto, Sacramento in nazadnje za Boston.