Jordan Morgan je februarja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo debitiral v dresu slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Jordan Morgan je februarja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo debitiral v dresu slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Pao, ki naj bi sicer pred prihajajočo sezono oklestil proračun, je pokazal zanimanje za ameriškega centra, ki je letos dobil slovensko državljanstvo. Morgan, ki se je v zadnjih sezonah izkazal v Turčiji, je, kot smo že pisali, tudi na vrhu seznama želja Cedevite Olimpije, ki pa ga s svojo ponudbo za zdaj ni prepričala.

28-letni in 203 centimetrov visoki košarkar ima na mizi tudi pogodbo Pinarja Karšiyake, kjer je odigral zadnjo sezono, poročajo turški mediji. Pred prihodom v Izmir je igral za Banvit iz Bandirme, predtem pa je eno sezono že odigral v Stožicah za Petrol Olimpijo.

Hines iz Moskve v Milano

Olimpia Milano se je okrepila z enim najboljših visokih igralcev v Evroligi v zadnjem desetletju. Američan Kyle Hines je z najuspešnejšim italijanskim moštvom podpisal dveletno pogodbo. Zadnjih sedem sezon je odlični center, ki sicer meri le 198 centimetrov, nosil dres moskovskega CSKA-ja, s katerim je dvakrat postal evropski prvak. Evroligo je dvakrat osvojil tudi z Olympiacosom, s štirimi naslovi pa je med še aktivnimi košarkarji najuspešnejši.

Vrsta Ettoreja Messine je pred novo sezono pripeljala še eno odmevno okrepitev. Dveletno pogodbo je z Milančani podpisal tudi ameriški branilec Malcolm Delaney, ki je bil nazadnje član Barcelone. CSKA je medtem iz Olympiacosa pripeljal srbskega centra Nikolo Milutinova.