Valencia je na položaju krila pripeljala odmevno okrepitev. Foto: EPA
Valencia je na položaju krila pripeljala odmevno okrepitev. Foto: EPA

28-letni reprezentant Srbije je zadnjih pet sezon preživel pri Fenerbahčeju. S turškim velikanom je leta 2017 osvojil Evroligo, še trikrat pa je zaigral na Final Fouru. V pretekli sezoni je krilni košarkar, ki je predtem igral še za Crveno zvezdo, Radnički, Vojodino, Novi Sad in Spartak iz rodne Subotice, v Evroligi v povprečju dosegal 6,6 točke. S srbsko izbrano vrsto je postal olimpijski in svetovni podprvak.

Zenit, ki se je že zdaj močno okrepil, je pripeljal še dva izkušena košarkarja. Iz Žalgirisa je prišel 33-letni Američan K. C. Rivers. V dresu kluba iz Kaunasa je v pretekli sezoni v Evroligi dajal po 9,3 točke na tekmo. Leta 2015 je postal evropski prvak z Realom, med drugim pa je 196 centimetrov visoki branilec igral še za Bayern, Crveno zvezdo, Betis, Virtus, in Himki.

Dres Zenita bo oblekel tudi ruski ostrostrelec Vitalij Fridzon, ki je v Sankt Peterburgu podpisal enoletno pogodbo. 34-letni in 194 centimetrov visoki branilec je zadnjo sezono preživel v Krasnodarju pri Lokomovitu, kjer je v Evropskem pokalu prispeval dobre štiri točke na tekmo. Pet sezon je nosil dres CSKA-ja, s katerim je leta 2016 osvojil Evroligo, predtem pa je bil vrsto let član Himkija, s katerim je bil leta 2012 prvak Evropskega pokala. Z Rusijo je v Londonu osvojil olimpijski bron.