Ante Žižić je v Ligi NBA odigral 121 tekem, v povprečju pa je dosegal šest točk. Foto: AP
Ante Žižić je v Ligi NBA odigral 121 tekem, v povprečju pa je dosegal šest točk. Foto: AP

Dalmatinec je bil poleti tudi velika želja madridskega Reala, ki je bil dolgo v igri za njegov podpis, a je na koncu zmagal izraelski velikan. Odločilno vlogo je odigral športni direktor kluba Nikola Vujčić. Za Maccabi je igral tudi Antejev 17 let starejši brat Andrija, ki je s telavivskim klubom leta 2014 osvojil Evroligo.

“Ante je izjemno kakovosten košarkar, ki nam bo prinesel veliko moč pod obročema. Zelo sem vesel njegovega podpisa. S svojim znanjem in profesionalnim odnosom nam bo v veliko pomoč pri izpolnjevanju ciljev. Zelo se veselim dela z njim, saj sem pri Olympiacosu že sodeloval z njegovim bratom. Poleg tega je Ante tudi že igral s Scottiejem Wilbekinom,“ je dejal Janis Sfairopulos, Grk na klopi Maccabija.

Žižić je v mlajših selekcijah igral za Split in Cedevito, v članski košarki pa se je uveljavil pri Ciboni. Decembra 2016 je sledila selitev k Darušafaki, kjer se je izkazal v Evroligi. V najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju je bil v glasovanju za vzhajajočo zvezdo lige drugi za Luko Dončićem. Na draftu je bil leta 2016 izbran kot 23.