Foto: EPA
Foto: EPA

Partizan je bil na poti k zanesljivi zmagi, ko je minuto in 40 sekund Sergio Lull napravil grobo osebno napako nad Kevinom Punterjem, ki je bil s sijajno trojko mož odločitve na prvi tekmi. Američan je burno odreagiral na grd udarec izkušenega Španca. V vsesplošnem kaosu, ko so z vseh strani padali udarci, nekateri košarkarji pa so skušali umiriti razgreteže, je Guerschon Yabusele, kot bi bil v ringu, na tla spravil Danteja Exuma in ga ob tem poškodoval. Ko so se strasti le umirile, so sodniki več minut gledali posnetek incidenta. Zaradi izključitev je bilo na obeh straneh premalo igralcev za nadaljevanje srečanja, zato so zapiskali predčasen konec. Zagotovo bodo sledile dodatne kazni. Tretja tekma bo v torek v Beogradu, kjer je bila Štark Arena v četrtek ekspresno razprodana.

Gostje so sicer izvrstno začeli drugi dvoboj. V uvodni četrtini so z odličnim metom iz igre (7/10 za dve, 3/6 za tri) dosegli 31 točk. Na začetku druge je Real, ki je pogrešal Edyja Tavaresa, na krilih Maria Hezonja ujel priključek. Partizan je prvi koš v tem delu igre dosegel v četrti minuti, je pa nato hitro odgovoril na madridsko znižanje in na odmor odšel s prednostjo 14 točk. Tudi v tretji četrtini je gostiteljem uspela serija, s katero so se popolnoma približali. Naredili so 9:0, potem pa je Željko Obradović posredoval z minuto odmora, po kateri so črno-beli strnili vrste in kmalu pobegnili do dvomestne razlike, po kateri se Madridčani niso več vrnili v igro za zmago.

33 točk Loyda za izenačenje serije

Na krilih izjemnega Jordana Loyda je Monaco s 86:74 ugnal Maccabi in izid v seriji izenačil na 1:1. Američan je blestel s 33 točkami, 13 jih je dal v tretji četrtini, ko so gostitelji naredili odločilno razliko. S točko prednosti so dobili prvi polčas, nato pa bili v tretji boljši za 12. Izraelski velikan v nadaljevanju ni ogrozil domače zmage. Maccabi je dobil kar šest tehničnih napak, drago pa so ga stale tudi izgubljene žoge. Zapravil jih je 17, sedem več od tekmeca.


Četrtfinale, druge tekme:
MONACO – MACCABI 86:74 1:1
Loyd 33, Outtara 12, James in Okobo po 11; Baldwin 17, Brown 16.

REAL MADRID – PARTIZAN 80:95 0:2
Fernandez in Hezonja po 16, Musa 13, Poirier 12; Exum 19, Nunnaly 16, Leday 15, Punter 14, Lessort 10.

Petek ob 20.00
BARCELONA – ŽALGIRIS 1:0

Ob 20.30:
OLYMPIACOSFENERBAHČE 1:0

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Final four bo gostil Kaunas. Polfinale bo 19. maja, finale pa 21. maja.

V Madridu predčasni konec tekme zaradi vsesplošnega pretepa