Bosta brata Hernangomez združila moči tudi v klubu? Foto: Reuters
Bosta brata Hernangomez združila moči tudi v klubu? Foto: Reuters

Potekel je rok, do katerega je imel kraljevi klub pravico izenačitve pogodbe, ki jo je košarkarju predstavila Barca, kot velevajo pravila španske lige. Vendarle je aktualni evropski prvak osredotočen na podaljšanje z Walterjem Tavaresom, Willy pa je tako sklenil triletno sodelovanje z aktualnim španskim prvakom.

Hanga v Crveno zvezdo, Jaramaz v Partizan

Izjemno aktivna je na košarkarski tržnici Crvena zvezda. Dan po Milošu Teodosiću so rdeče-beli pripeljali novo odmevno okrepitev. V Beograd prihaja Adam Hanga, madžarski košarkar, ki je nazadnje igral za Real, predtem pa je bil član Barcelone in Baskonie. Medtem je izraelski organizator igre Jam Madar zapustil Partizan in se preselil k Fenerbahčeju, k črno-belim pa se je iz Bayerna vrnil Ognjen Jaramaz. Zmagovalce Lige ABA je okrepil tudi poljski košarkar Mateusz Ponitka.

211 centimetrov visoki 29-letni Madridčan je blestel lani na evropskem prvenstvu, kjer je s Španijo osvojil zlato medaljo, ob tem pa je bil izbran tudi za MVP-ja turnirja. Za sabo ima sedmo sezono v Ligi NBA, kjer je igral za New York, Charlotte in New Orleans. Predtem je bil član madridskega Reala, kjer je igral že v mlajših selekcijah.

Dobro leto dni mlajši brat Juanco se je v prestolnici kalil pri Estudiantesu, tudi on pa že od leta 2016 igra v NBA-ju. 206 centimetrov visoki krilni center, ki je postal tudi filmska zvezda, je oblekel dres Denverja, Minnesote, Bostona, San Antonia, Utaha in Toronta. Tudi on je lani odlično igral na EuroBasketu, ko je bil najboljši igralec finalnega obračuna proti Franciji. Zdaj je tudi na njegov naslov primorala ponudba Barcelone.