Andrea Trinchieri je do zdaj vodil Triboldi, Juvecaserto, Veroli, Cantu, Unics, Brose in Partizan, bil pa je tudi selektor grške reprezentance.  Foto: EPA
Andrea Trinchieri je do zdaj vodil Triboldi, Juvecaserto, Veroli, Cantu, Unics, Brose in Partizan, bil pa je tudi selektor grške reprezentance. Foto: EPA

51-letni italijanski strokovnjak je zadnji dve sezoni sedel na klopi Partizana, s katerim je osvojil dva srbska pokala. V Münchnu je zamenjal Oliverja Kostića, ki je glavni trener Bayerna postal sredi pretekle sezone, ko se je klub razšel z Dejanom Radonjićem. Trinchieri je v Bambergu in Beogradu sodeloval z Aleksejem Nikolićem, zdaj pa bo vodil še enega slovenskega organizatorja igre, Žana Marka Šiška.

Zenit se je okrepil z Billyjem Baronom, ki se je zadnji dve sezoni izkazal v dresu Crvene zvezde. 29-letni ameriški branilec je v pretekli evroligaški sezoni v povprečju dajal 11,6 točke. V prvi sezoni pri rdeče-belih je bil mož odločitve v srbskem prvenstvu, v finalu Lige ABA pa je bil izbran za MVP-ja sezone. Zenit je letos pripeljal že Kevina Pangosa, Arturasa Gudaitisa, Denisa Zaharova in Alexa Poythressa.

V dresu Reala bo v novi sezoni igral nadarjeni organizator igre Carlos Alocen. 19-letni španski košarkar je član kraljevega kluba postal že lani, a je še eno sezono igral kot posojen pri matični Zaragozi. V zadnjih dveh sezonah je bil izbran za najboljšega mladega igralca v španski ligi. Pred njim je dvakrat ta naziv dobil Luka Dončić.