Pritožba na kazni ni mogoča. Foto: EPA
Pritožba na kazni ni mogoča. Foto: EPA

Oba kluba morata zaradi nešportnega vedenja igralcev v evroligaško blagajno odšteti po 50.000 evrov kazni. Za pet tekem je suspendiran Realov Guershon Yabusele, Partizanov Kevin Punter ne bo smel igrati na dveh, Realov Gabriel Deck in Partizanov Matthias Lessort pa na eni.

Povod za kaos Llullova osebna napaka nad Punterjem

V Madridu predčasni konec tekme zaradi vsesplošnega pretepa

Ob visokem vodstvu Beograjčanov s 95:80 je minuto in 40 sekund pred koncem Sergio Llull napravil grobo osebno napako nad Punterjem. Kapetan Partizana se je na grd udarec izkušenega Španca burno odzval. Takoj so pritekli drugi igralci in v kaosu so padali udarci z vseh strani.

Yabusele je po rokoborsko zgrabil in na tla vrgel Danteja Exuma. Ob tem se je Avstralec poškodoval. Kar nekaj udarcev je podelil Deck, prav tako Lessort, zelo dejaven je bil tudi Džanan Musa ... Razgreteže so stežka umirili nekateri igralci s klopi, člani trenerskih štabov in sodniki. Ker sta imeli ekipi zaradi izključitev premalo igralcev, je bila tekma sto sekund pred iztekom 40. minute predčasno končana.

Beograjčani še zmago oddaljeni od Kaunasa

Sorodna novica Množičen pretep zasenčil izvrstno predstavo Partizana v Madridu

Partizan je v Madridu dobil obe tekmi in je tako le še zmago oddaljen od preboja na Final Four, ki ga bo gostil Kaunas. Punter je s trojko odločil prvo srečanje v španski prestolnici, na drugem pa so bili varovanci izjemnega Željka Obradovića razred boljši od tekmecev. Zdaj se serija seli v Beograd, kjer bo tretja tekma v razprodani Štark Areni v torek.

Zanimivo, da je nekaznovan ostal Llull, ki je zakuhal incident in bil tudi eden izmed akterjev v pretepu. Branilec kraljevega kluba se je sicer tako kot Yabusele prek družbenih omrežij za svoja dejanja opravičil. Partizan je v incidentu potegnil krajšo. Ostal je brez treh ključnih igralcev, črno-beli pa imajo bistveno krajšo klop in slabši izbor kakovostnih košarkarjev od Madridčanov.

Barca povedla z 2:0, Fener izenačil

Barcelona le še zmago oddaljena od Final Foura

Medtem sta bili odigrani še drugi tekmi preostalih dveh četrtfinalnih parov. Barcelona je proti Žalgirisu povedla z 2:0, potem ko je bila boljša z 89:81. V Kaunasu bo imela zaključno žogo za uvrstitev na Final Four. Gostje so na drugem obračunu nudili Kataloncem boljši odpor, vseeno pa je na koncu slavila favorizirana Barca, pri kateri sta se izkazala Jan Vesely s 26 in Nikola Mirotić z 22 točkami. Mike Tobey je igral le dve minuti in statistiko pustil prazno. V litovski zasedbi je bil z 20 točkami najuspešnejši Ignas Brazdeikis.

Fenerbahče je serijo z Olympiacosom izenačil. Drugo tekmo v Pireju je dobil z 82:78. Tri četrtine je najboljša ekipa rednega dela imela potek srečanja pod nadzorom, v zadnji pa je Fener zrežiral preobrat. Kostas Slukas in Saša Vezenkov sta bila s po 18 točkami prva strelca gostiteljev, v carigrajskem moštvu pa je Carsen Edwards dal 16 točk.

Yabusele v slogu rokoborca na parket spravil Exuma

Četrtfinale, druge tekme:
BARCELONA - ŽALGIRIS 89:81 2:0
Vesely 26, Mirotić 22 ... Tobey brez točk v 2 minutah; Brazdeikis 20.

OLYMPIACOS - FENERBAHČE 78:82 1:1
Slukas in Vezenkov po 18; Edwards 16, Motley 15.

Odigrano v četrtek:
MONACO - MACCABI 86:74 1:1
Loyd 33, Outtara 12, James in Okobo po 11; Baldwin 17, Brown 16.

REAL MADRID - PARTIZAN 80:95 0:2
Fernandez in Hezonja po 16, Musa 13, Poirier 12; Exum 19, Nunnaly 16, Leday
15, Punter 14, Lessort 10.

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Final four bo gostil Kaunas. Polfinale bo 19. maja, finale pa 21. maja.