28-letni Zach Auguste je košarkar, ki je dopolnil Olimpijin mozaik igralcev za sezono 2021/22. Foto: EPA
28-letni Zach Auguste je košarkar, ki je dopolnil Olimpijin mozaik igralcev za sezono 2021/22. Foto: EPA

V zadnji sezoni je Auguste v dresu Panathinaikosa v Evroligi dosegal 4,6 točke, 2,3 skoka in 0,6 pridobljene žoge na tekmo. S klubom je bil v Grčiji tudi dvakrat prvak.

"Odkar smo z Mangokom Mathiangom dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe, smo iskali njegovo zamenjavo. Našli smo jo v obliki Zacha Augusta, centra, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski tekmovalni ravni. Verjamem, da nam je uspelo najti pravo rešitev, s tem pa smo tudi končali kadrovanje pred začetkom nove sezone," je povedal športni direktor kluba Sani Bečirović.

"Gre za hiter center, ki lahko igra nad obročem, in to je nekaj, kar potrebujemo, da bomo lahko igrali hitro in raznovrstno košarko," pa je novo okrepitev predstavil trener Jurica Golemac.

Auguste je študiral na sloviti univerzi Notre Dame. V Ligi NBA nato ni dobil priložnosti in preselil se je v Turčijo, kjer je zaigral za Usak Sportif. Pred začetkom sezone 2017/18 se je prvič preselil v Panathianikos, nato pa odšel h Galatasarayu, kjer je ostal dve sezoni. Pred začetkom sezone 2020/21 se je vrnil v Panathianikos.