Žiga Dimec je s Krko in Laškim že igral v Ligi ABA, kjer bo Primorska debitirala v prihajajoči košarkarski sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Dimec je s Krko in Laškim že igral v Ligi ABA, kjer bo Primorska debitirala v prihajajoči košarkarski sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Z Lietkabelisom je košarkar iz Prebolda nastopal v Ligi prvakov, v državnem prvenstvu pa osvojil končno četrto mesto. V litovski ligi je odigral 32 tekem, na igrišču je v povprečju preživel 20 minut in pol, v katerih je 8,2 točkama dodajal 3,2 skoka.

Preteklo sezono je sicer 26-letni Dimec začel pri Medi Bayreuthu v Nemčiji, ki je bil njegova prva izkušnja zunaj slovenskih meja. Predtem je v domovini branil barve Krke, Rogaške, Konjic in matičnega Zlatoroga. V dresu klubov iz Novega mesta in Laškega si je že nabiral tudi izkušnje v regionalni Ligi Aba.

Dimec je bil v preteklosti član vseh reprezentančnih selekcij, sodeloval je tudi pri zgodovinskem uspehu leta 2017, ko je Slovenija v Carigradu dobila naslov evropskega prvaka.

"Sixt Primorska mi ponuja priložnost, da na svoji športni poti stopim korak naprej. Ekipa ima visoke cilje, kar mi je izredno všeč. Tudi mesto Koper ponuja ugodno podnebje za življenje in je precej bližje mojega doma, kot je bilo to v pretekli sezoni. To so bili poglavitni razlogi, da smo sklenili dveletno sodelovanje. V novi sezoni si želim, da pod vodstvom Jurice Golemca in drugih članov strokovnega štaba čim bolj napredujem v igri. Naredil bom vse, da z ekipo ponovimo izjemne dosežke v zadnjem letu. Komaj čakam, da se začnejo tekme in da primorsko navijaško razpoloženje, ki sem ga v Areni Bonifika do zdaj spremljal na daljavo, začutim tudi v živo," je ob prihodu v Koper dejal Dimec.