Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Evropsko prvenstvo v košarki - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Evropske prvake čakajo Avstrijci, Madžari in Ukrajinci

V Münchnu so izžrebali kvalifikacijske skupine za košarkarsko evropsko prvenstvo. Slovenci se v boj za uvrstitev na EuroBasket 2021 podajajo kot evropski prvaki, pomerili pa se bodo z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino.

Slovenija ostala praznih rok: Eurobasketa ne bo v Ljubljani

Slovenija na zasedanju Fiba Europe v Münchnu ni bila izbrana za gostiteljico ene od skupin evropskega košarkarskega prvenstva leta 2021. Tega bodo gostile Nemčija, Italija, Gruzija in Češka.

Španke ubranile evropsko krono

Španske košarkarice so v finalu evropskega prvenstva v Beogradu s 86:66 premagale Francijo in ubranile naslov. Skupno so se četrtič povzpele na vrh stare celine, Francozinje pa so četrtič zapored druge.

Belgijke po podaljšku ostale brez polfinala

V razburljivem četrtfinalnem obračunu evropskega prvenstva so košarkarice Francije po podaljšku s 84:80 premagale Belgijke. V polfinalu se bodo pomerile z Veliko Britanijo, ki je z 62:59 ugnala Madžarsko.

Grgić: Nika Barič je trenutno najbolj podcenjena športnica v Sloveniji

"Če so glave prave, potem se da v vseh kategorijah igrati tudi z najboljšimi reprezentancami," je v intervjuju za MMC povedal selektor ženske košarkarske reprezentance Damir Grgić.

Pred 30 leti "plavi" pometli z nasprotniki na EP-ju v Zagrebu

Minilo je 30 let, odkar je jugoslovanska košarkarska reprezentanca v Zagrebu osvojila naslov evropskih prvakov. V ekipi, ki je v povprečju zmagovala z 22 točkami razlike, je pomembno vlogo igral Jure Zdovc, pomočnik selektorja pa je bil Janez Drvarič.

Slovenske košarkarice po napovedih v boju za Tokio 2020

Krog za medalje na ženskem evropskem prvenstvu 2019 je omejen na tri ali štiri države, zanimivo pa bo spremljati tudi razplet do šestega mesta, ki vodi v kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. V tem krogu naj bi bila tudi Slovenija.

Slovenke z optimizmom v Niš, kjer pričakujejo okoli 500 navijačev

Po šestih zmagah na osmih pripravljalnih tekmah slovenske košarkarice ne skrivajo želje, da bi presegle dosežek s premiernega EuroBasketa v Pragi 2017, ki so ga končale v predtekmovanju.

Barič: Če nimamo izrazite višine, bomo to nadomestile s hitro in agresivno igro

"S pravim pristopom in agresivno igro mislim, da se bomo lahko kosale z vsemi," je pred prihajajočim evropskim prvenstvom dejala kapetanka slovenskih košarkaric Nika Barič.

Slovenke odlično opravile z generalko pred evropskim prvenstvom

Na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom so slovenske košarkarice v Rigi ugnale Latvijo z 80:79. Med pripravami so odigrale osem srečanj, vknjižile pa so šest zmag.

Oblak: Naj se nasprotnice obremenjujejo, kako nas bodo ustavile

Na prihajajočem evropskem prvenstvu bo ena glavnih orožij reprezentance Teja Oblak, ki pravi, da lahko slovenske košarkarice v Srbijo odpotujejo povsem neobremenjene.

Znane protikandidatke Slovenije za EuroBasket 2021

Poleg Slovenije se za organizacijo evropskega košarkarskega prvenstva 2021 potegujejo še Češka, Estonija, Gruzija, Italija, Nemčija in Madžarska.

EuroBasket 2021: Slovenija ima pet protikandidatov

Košarkarska zveza Slovenije je prejšnji teden oddala kandidaturo za organizacijo ene od skupin evropskega prvenstva 2021. Predsednik Matej Erjavec pravi, da so možnosti 50-odstotne.

Ministrstvo podpira idejo: Slovenija bo kandidirala za Eurobasket 2021

Kar je pred časom v intervjuju za MMC napovedal generalni sekretar KZS-ja Rašo Nesterović, se bo v prihodnjih dneh tudi zgodilo. Slovenija bo kandidirala za eno od skupin evropskega prvenstva v košarki leta 2021.

Nesterović: Resno razmišljamo o organizaciji ene skupine EuroBasketa 2021

Osem let po evropskem prvenstvu bi Slovenija znova lahko gostila košarkarsko elito stare celine, saj želi KZS, kot je v intervjuju za MMC povedal Rašo Nesterović, gostiti eno skupino naslednjega EuroBasketa.

Foto: Postali s(m)o prvaki Evrope

Pred natanko letom dni so košarkarji poskrbeli za enega največjih uspehov v zgodovini slovenskega športa, ko so v Carigradu presenetljivo postali evropski prvaki.

Mlajši člani se vračajo v divizijo A

Košarkarska reprezentanca mlajših članov je na evropskem prvenstvu divizije B v Bolgariji zasedla drugo mesto in se vrača v elitno divizijo.

Igor Kokoškov

Gorana poznam že zelo dolgo, še ko je bil mladenič v prvi sezoni Lige NBA. Zdaj je veteran. Igralske odlike so vsem znane, a njegova osebnost je tista, ki še posebej navdušuje.

Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago

Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.

Obradović: Slovenija je igrala izvrstno in zasluženo osvojila zlato

Veliki Željko Obradović pravi, da se je na EuroBasketu igrala odlična košarka. Ob tem je Sloveniji čestital za naslov, dotaknil pa se je tudi spora med Evroligo in Fibo, do katere je zelo kritičen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...