S pridružitvijo Luke Dončića je zdaj Slovenija že v popolni postavi. Foto: BoBo/Borut Živulović
S pridružitvijo Luke Dončića je zdaj Slovenija že v popolni postavi. Foto: BoBo/Borut Živulović

Obe tekmi bosta ob 19.00, selektor Aleksander Sekulić pa ima na voljo še 15 igralcev. Doma je ostal Gregor Glas, ki je po sobotni pripravljalni tekmi proti Črni gori, na kateri je dosegel osem točk, začutil manjše bolečine v hrbtu. Po zdravniških pregledih so sklenili, da 21-letni branilec beograjskega Partizana potrebuje mirovanje. S selektorjem sta se, glede na to, da priprave prihajajo v sklepno fazo, odločila, da s potrebnim počitkom odpravi bolečine.

V Turčijo je medtem pripotoval tudi Luka Dončić, na katerega bo Sekulić lahko že računal na petkovem obračunu s Turki. Zdaj je reprezentanca že v popolni postavi, prihajajoče tekme pa bodo že namenjene uigravanju in piljenju forme pred vrhuncem leta, ki se bo v Kölnu začel septembra. Po vrnitvi iz Turčije bodo Sekulićevi varovanci odigrali še dva pripravljalna dvoboja na domačem terenu. V sredo v Stožicah gostuje Srbija, zatem pa v soboto, 20. avgusta, v Celju še Hrvaška. Pred začetkom EuroBasketa sta nato na sporedu še kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo – v Celju čaka Slovenijo Estonija, v Münchnu pa Nemčija.

"Ob prihodu v Carigrad smo podoživeli občutke zmagoslavja izpred petih let. To je naše srečno mesto, srečen hotel in dvorana. A to je za nami. Zanima nas prihodnost in vsi smo v reprezentanci z željo, da ta uspeh ponovimo oziroma se mu približamo. Ekipa se kompletira. Vsekakor so igralci, ki so prišli v zadnjih dneh ogromna dodana vrednost za reprezentanco. Zadnji selektorjev rez je bil potreben, da se ritem na treningih dviga. Verjamem, da smo iz treninga v trening boljši. Tekma proti Turčiji bo prvi realen pokazatelj, česa smo sposobni v danem trenutku," je ob prihodu v Carigrad povedal eden izmed junakov finala 17. septembra 2017, ko je Slovenija s 93:85 na kolena spravila Srbijo, Klemen Prepelič.

Reprezentanca pomagala Tobeyju do Barcelone

Pripravljalne tekme

Petek ob 19.30 (Carigrad):
SLOVENIJA – TURČIJA

Sobota ob 19.00 (Carigrad):
SLOVENIJA – UKRAJINA


Sreda, 17. 8., ob 20.15 (Ljubljana):
SLOVENIJA – SRBIJA

Sobota, 20. 8., ob 20.15 (Celje):
SLOVENIJA – HRVAŠKA