Po izboru Mednarodne košarkarske zveze bi za organizacijo igre v začetni ameriški peterki skrbel ostrostrelec Golden Stata, s katerim je trikrat postal prvak, dvakrat pa je bil izbran za MVP-ja rednega dela najmočnejše lige na svetu, Steph Curry. Na položaju dve bi igral bradati superzvezdnik Houstona in trenutno prvi strelec lige James Harden. Na krilo so dali trikratnega prvaka in MVP-ja lige LeBrona Jamesa, ki blesti pri Lakersih. Položaj krilnega centra bi zasedel Kevin Durant, ki je s Curryjem in Bojevniki osvojil dva šampionska prstana, zdaj pa je član Brooklyna, a zaradi poškodbe letos ni igral. Pod obročem bi bil LeBronov soigralec Anthony Davis.

V zasedbi preostalega sveta je najbolj presenetljiv izbor organizatorja igre. Fiba je prednost dala Facundu Campazzu, košarkarju Reala, ki je lani vodil Argentino do srebrne medalje na svetovnem prvenstvu. Luko Dončića, slovenskega superzvezdnika Dallasa in najboljšega novinca lanske sezone NBA-ja, je uvrstila na položaj dve. Krilo bi zasedel aktualni MVP rednega dela NBA-ja Grk Giannis Antetokounmpo, ki je tudi letos nizal sijajne igre pri Milwaukeeju. Prvi krilni center bi bil Kamerunec Pascal Siakam, ki je lani s Torontom osvojil prstan, izbran pa je bil za igralca, ki je v zadnji sezoni najbolj napredoval. Položaj pet bi zasedel center Denverja, Srb Nikola Jokić, ki je bil lani imenovan celo v prvo peterko NBA-ja.

Kdo bi po vašem mnenju začel takšno tekmo? Bi dirigentsko palico zasedbe preostalega sveta predali komu drugemu? Morda Rickyju Rubiu, MVP-ju zadnjega svetovnega prvenstva, ali kapetanu zlate slovenske zasedbe z zadnjega EuroBasketa Goranu Dragiću? Ali bi na položaj ena prestavili Dončića? In seveda, kdo bi dobil tak obračun?