Sašo Filipovski se je že uveljavil v močnih evropskih ligah. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Filipovski se je že uveljavil v močnih evropskih ligah. Foto: www.alesfevzer.com

Kot poroča srbski Sportklub, ki se sklicuje na zanesljive vire, naj bi beograjski velikan kot glavnega kandidata postavil slovenskega strokovnjaka. 46-letni Filipovski, ki se je kalil pri Zmagu Sagadinu, je nazadnje v sezoni 2018/19 vodil Monaco. Eden izmed najbolj cenjenih slovenskih trenerjev je v tujini vodil še turški Banvit, poljska Zielono Goro in Turow, rimski Virtus ter Lokomotiv Rostov, pri CSKA-ju pa je bil pomočnik Duška Vujoševića. Dvakrat je v karieri sedel na klop Olimpije.

Partizan sezone ni začel po pričakovanjih. V Ligi ABA je po štirih krogih polovično uspešen, v Evropskem pokalu pa je trenutno pri dveh zmagah in porazu. Nazadnje je v tem tekmovanju na domačem parketu zanesljivo klonil pred Bourgom (76:89), ki je zaradi okužb s koronavirusom igral prvič po več kot dveh tednih. Lani so črno-beli blesteli na vseh frontah. Osvojili so srbski pokal, pred prekinitvijo sezone zaradi pandemije covida-19 so bili prvi na lestvici Jadranske lige, v Evropskem pokalu pa so prišli v četrtfinale z najboljšim izkupičkom. Po razočaranju, ker so ostali brez možnosti za vrnitev v Evroligi, so tudi letos pričakovanja visoka, a za zdaj ne gre po načrtih.

Pred sezono je Beograd zapustil Andrea Trinchieri, ki se je po dveh letih vrnil na Bavarsko, a tokrat sedel na klop Bayerna. Dve leti je bil njegov pomočnik pri Partizanu, pred tem pa še eno sezono pri Bambergu, Šćepanović, tudi nekdanji košarkar črno-belih in svetovni prvak z jugoslovansko reprezentanco, ki pa za zdaj ni upravičil zaupanja. Predsednik kluba Ostoja Mijailović je dejal, da predstave in rezultati niso zadovoljivi, in je tako rekoč že napovedal trenersko menjavo.