Goran Dragić je v Tivoliju v Ljubljani odprl prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Goran Dragić je v Tivoliju v Ljubljani odprl prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Brez igrišča v Kosezah verjetno ne bi bil tu, kjer sem danes.

Goran Dragić

Dragić je poleg košarkarskih uspehov znan po dobrodelnosti in vračanju lokalnemu okolju. Na Rogli že šest let navdušuje mlade košarkarje in nanje prenaša svoje vrednote, letos pa se je odločil za nadgradnjo.

"Brez igrišča v Kosezah verjetno ne bi bil tu, kjer sem danes," je pred odprtjem prvega prenovljenega košarkarskega igrišča v dobrodelni akciji #podamdaigram poudaril Goran Dragić.

Mladostnike zvabiti na igrišča
Dragić, ki je skupaj z Luko Dončićem in druščino na Eurobasketu za Slovenijo osvojil zgodovinski naslov evropskega prvaka in slovenske navijače spravil v največjo košarkarsko evforijo po osamosvojitvi, si želi skupaj s partnerji otroke in mladostnike pripeljati nazaj na športna igrišča, da se bodo tako kot on v odraslosti lahko spominjali druženja in igranja s prijatelji na njih.

Sledi prenova na Taboru v Mariboru
Prenovljenemu legendarnemu igrišču za igranje košarke v Tivoliju bo še letos sledila prenova igrišča na mariborskem Taboru. Prihodnje leto pa naj bi prva pametna igrišča z informacijskimi tablami z osnovnimi in naprednimi vajami dobili tudi nekateri drugi slovenski kraji.

Kmalu vrnitev v ZDA
Dragić se že kmalu vrača na drugo stran Atlantika, kjer bo to jesen začel že svojo 12. sezono v najelitnejši košarkarski ligi na svetu, Ligi NBA. Preteklo sezono je z Miamijem ostal brez končnice, zato je prvi cilj, da bosta Dragić in druščina po odigranih 82 tekmah rednega dela 18. aprila prihodnjega leta med moštvi, ki so si priigrala končnico prvenstva.

Košarkarji Miami Heata bodo sezono začeli 23. oktobra s tekmo na Floridi proti Memphis Grizzliesom. Dallas Maverickse Luke Dončića prva tekma nove sezone čaka 23. oktobra, ko bodo v Teksasu gostovali Washington Wizardsi. Dončić se bo z Dragićem prvič na parketu srečal 14. decembra, ko bo Dragić z Miami Heatom gostoval v dvorani American Airlines v Dallasu.

To sezono bo v Ligi NBA nastopal še tretji Slovenec, Vlatko Čančar, ki so ga na naboru izbrali Denver Nuggetsi. Ti bodo prav tako sezono odprli 23. oktobra, ko se bodo v gosteh pomerili s Portland Trail Blazersi.

V Tivoliju zaživelo pametno Gogijevo igrišče
Dragić: Dobili smo zvezdnika Butlerja, v ospredje bo stopil Adebayo