Luka Dončić in Goran Dragić leta 2017, ko je Slovenija slavila na Eurobasketu. Foto: EPA
Luka Dončić in Goran Dragić leta 2017, ko je Slovenija slavila na Eurobasketu. Foto: EPA

"Stoodstotno sem prepričan, da je cilj naše reprezentance olimpijska medalja, saj so že v kvalifikacijah v Litvi, posebej pa na uvodni tekmi z Argentino v Tokiu, dokazali, da so dovolj kakovostni," je ob današnjem odprtju drugega slovenskega pametnega košarkarskega igrišča v mariborskem športnem parku Tabor povedal nekdanji reprezentant.

Goran Dragić bratu Zoranu Dragiću in drugim reprezentantom privošči, da se povzpnejo na zmagovalni oder. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić bratu Zoranu Dragiću in drugim reprezentantom privošči, da se povzpnejo na zmagovalni oder. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi po uspešnem uvodu olimpijskega turnirja Gogi ne obžaluje, da ga ni v japonski prestolnici, saj se je že pred štirimi leti odločil za konec reprezentančne poti, predvsem zaradi zdravstvenih težav. "Tega nikoli nisem skrival in menim, da sem bil dovolj korekten do zveze in navijačev, da sem to povedal že pred takratnim evropskim prvenstvom. Zdaj je čas za druge, ki so si sodelovanje na olimpijskih igrah tudi priborili in ne bi bilo pošteno do njih, če bi se vrnil in morda komu prevzel mesto."

Kot je še dodal, je navijač številka ena slovenske košarkarske reprezentance, poleg tega pa si želi, da bi medaljo osvojil njegov brat Zoran, ki ga na zmagovitem evropskem prvenstvu, kjer so osvojili evropski prestol, ni bilo zraven.

Goran Dragić: S tako igro lahko osvojijo zlato

Gogi v Mariboru odprl pametno igrišče za košarko
Danes je skupaj z mariborskim županom Sašo Arsenovičem in legendo slovenske in nekdanje jugoslovanske košarke Ivom Daneuom odprl novo igrišče na Taboru, ki so ga uredili v sodelovanju z njegovo fundacijo. Gre za prvo pametno igrišče v vzhodni Sloveniji, saj se bo gibanje prepletalo s poučnimi vsebinami.

Največja posebnost igrišča so informacijske table s prikazanimi osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval veliki slovenski košarkarski zvezdnik, vse vaje pa bodo interaktivno obogatene z vsebinami na športno-izobraževalni platformi, do katere bodo uporabnike vodile QR-kode.

Naložba je vredna dobrih 130.000 evrov, od tega je mestna občina iz proračuna zagotovila nekaj več kot 90.000 evrov, preostalo pa je dodal Dragićev sklad in Fundacija za šport. Za ureditev okolice zunaj območja igrišča so denar prispevali Športni objekti Maribor.

Goran Dragić v Mariboru odprl pametno igrišče za košarko

Na igrišču sta se na dogodku srečala iz oči v oči z mariborsko nogometno legendo Marcosom Tavaresom, ki je skušal Dragića med obema košema premagati kar z nogami. "Marcos nas je obiskal že na mojem kampu, bil je tudi v Miamiju, v nedeljo pa jaz prihajam na nogometno tekmo v Maribor. Res je fenomenalen, tako športnik kot tudi kot človek," je še dodal zvezdnik Lige NBA.