Kendrick Perry je najboljši igralec Olimpije na pripravljalnih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com
Kendrick Perry je najboljši igralec Olimpije na pripravljalnih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com

Po vrnitvi iz Nemčije, kjer je so zmaji v preteklem tednu odigrali dve pripravljalni srečanji z Bayernom in Ulmom, so se tokrat pomerili z udeležencem Lige prvakov v prihajajoči sezoni. Soigralcem se je po vrnitvi v Ljubljano pridružil Mangok Mathiang, za katerega je bilo to prvo pripravljalno srečanje v Stožicah.

Obračun, ki je potekal pred praznimi tribunami, so zmaji začeli z veliko energije, semafor je po prvi polovici srečanja kazal 53:50. V drugi polovici sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu, na koncu pa je s trojko slabo minuto pred koncem končni izid postavil Alen Hodžić.

Jaka Blažič je zbral 23 točk, 19 jih je dodal Kendrick Perry, svoje pa sta dodala Edo Murić (15 točk) ter Hodžić (11). Najboljši strelec gostov je bil Vojtech Hruban, ki je dosegel 22 točk.

Košarkarje Cedevite Olimpije naslednja pripravljalna tekma čaka naslednjo sredo, ko v Ljubljano prihaja Bayern.

Mathiang in Brown bosta morala še veliko delati
"Dosegli smo zmago proti odlični ekipi Nymburka, ki je letos odigrala že kar nekaj pripravljalnih tekem. Na trenutke smo bili zelo dobri, na trenutke slabši, kar je normalno za pripravljalno obdobje. Mangok Mathiang se nam je komaj pridružil in ni še pripravljen za igro, Rion Brown pa je iz forme. Treba ju bo pripeljati do tega, da se uigrata in dvigneta našo kakovost igre. Imeli smo težave s skokom v obrambi, izgubljenimi žogami in zgrešenimi meti, ki bi jih morali zadeti, kar je za pripravljalno obdobje normalno, noge so namreč težke. Videli smo dobre in slabe stvari, a gremo dalje in so skušamo dvigovati iz dneva v dan," je dejal trener Jurica Golemac.

Pripravljalna tekma, Ljubljana:
CEDEVITA OLIMPIJA – NYMBURK
93:90 (27:24, 26:26, 13:16, 27:24)

Blažič 23, Perry 19, Murić 15 in 7 skokov, Hodžić 11, Marinković 7, Dimec 6, Mathiang in Hopkins 4, Ukić 3, Duščak 1, Brown, Radović; Hruban 22.