Gregor Hrovat ima za dobro sezono v Turčiji. Foto: Gašper Papež
Gregor Hrovat ima za dobro sezono v Turčiji. Foto: Gašper Papež

26-letni Primorec, ki lahko igra na položajih dve in tri, je z domžalskim klubom podpisal odprto pogodbo. Po šestih letih je tako znova oblekel dres Heliosa, a le za kratek čas. "Helios Sunsi so šli zavestno v "odprto" sodelovanje s slovenskim košarkarskim reprezentantom, vseeno pa je seveda ostajalo upanje, da bo Gregor Hrovat tudi uradni del sezone začel v oranžnem dresu. V pripravljalnih tekmah je kazal točno tisto, kar se je od njega pričakovalo, borbene in nepopustljive predstave, po katerih je znan skozi vso kariero," so zapisali pri Heliosu.

Hrovat je v Domžale prišel že v mlajših selekcijah iz koprskega Koša. Štiri sezone je igral za Olimpijo, zadnji dve pa preživel v tujini. Najprej se je preizkusil v Nemčiji pri Bayreuthu, v pretekli sezoni pa je igral v Turčiji za Afyon, kjer je v državnem prvenstvu v povprečju dosegal 12,1 točke, 4,1 skoka in 4,8 podaje na tekmo. V zadnjem obdobju je tudi stalni član slovenske reprezentance.

Cholet je pred prekinitvijo pretekle sezone, ki je bila zatem zaradi pandemije novega koronavirusa tudi odpovedana, zasedal šesto mesto. V prihajajoči sezoni bo v prvi francoski ligi ob Hrovatu igral še Alen Omić, ki je podpisal pogodbo z JL Bourgom, Metropolitans 92 pa bo vodil Jure Zdovc. Oba kluba bosta nastopila tudi v evropskem pokalu.