Igor Kokoškov se vrača v Ligo NBA. Foto: EPA
Igor Kokoškov se vrača v Ligo NBA. Foto: EPA

S turškim klubom, v katerega je prišel lani julija, se je Kokoškov dogovoril o sporazumni prekinitvi pogodbe. Fenerbahče je bil v zadnji sezoni turški podprvak, v Evroligi pa se mu ni uspelo prebiti na turnir Final four.

Nekdanji slovenski selektor – Slovenijo je leta 2017 popeljal do naslova evropskih prvakov – se bo očitno spet vrnil v NBA in pri Dallasu združil moči s slovenskim asom Luko Dončićem.

Ameriški mediji namreč že dlje časa poročajo, da je 49-letni Beograjčan prvi kandidat za mesto pomočnika trenerja pri Dallasu. Glavni trener ekipe je pred kratkim postal nekdanji odlični košarkar Jason Kidd, ki je nasledil Ricka Carlisla.

"Klub je prejel prošnjo Dallas Mavericksov, da bi radi videli Kokoškova na mestu pomočnika trenerja. Naš klub je na željo trenerja sprejel njegovo prošnjo za odhod," so zapisali pri Fenerbahčeju.

Uradne potrditve dogovora z Dallasom sicer še ni.

Kokoškov je bil kot pomočnik trenerja dejaven pri Los Angeles Clippersih, Detroitu, Phoenixu, Clevelandu, Utahu in Sacramentu, dobil pa je tudi priložnost kot glavni trener Phoenixa, a ga je franšiza odstavila po neuspešni sezoni 2018/19. V njegovi bogati biografiji je zapisano tudi, da je bil selektor srbske in gruzijske reprezentance.