Roko Ukić je bil kapetan Hrvaške na zadnjem evropskem prvenstvu. Foto: EPA
Roko Ukić je bil kapetan Hrvaške na zadnjem evropskem prvenstvu. Foto: EPA

196 centimetrov visoki Splitčan, ki je bil na zadnjih velikih tekmovanjih kapetan hrvaške reprezentance, je bil nazadnje član drugoligaša Antibesa, predtem pa je igral za Levallois. Pred odhodom v Francijo je s Cedevito leta 2018 postal državni prvak in bil pod taktirko Jureta Zdovca, s katerim je sodeloval tudi v AEK-u, najkoristnejši posameznik finala.

Walden iz Partizana v Zvezdo

Crvena zvezda je sporočila, da se je okrepila z ameriškim organizatorjem igre Coreyjem Waldenom, ki je v pretekli sezoni igral v dresu njenega največjega tekmeca, Partizana. Predtem je blestel v dresu Hapoela Holona in bil MVP izraelske lige. Črno-beli so že našli menjavo za prvega 'playa', saj je v Beograd prišel Codi Miller-McIntyre, ki je prej igral za Cedevito Olimpijo. Zvezdo sta letos že okrepila center Landry Nnoko in odlični strelec Jordan Loyd.

Ukić je svoj čas veljal za enega najbolj nadarjenih košarkarjev v Evropi. Že s 16 leti je prišel v prvo ekipo Splita in kmalu postal kapetan matičnega kluba. Nato je v bogati karieri igral za številna slovita moštva, kot so Baskonia, Barcelona, Fenerbahče in Panathinaikos, preizkusil pa se je tudi v Ligi NBA, v kateri je bil član Toronta in Milwaukeeja. V dveh obdobjih je nosil tudi dres zagrebške Cedevite, praktično vso kariero pa je nosilec igre hrvaške reprezentance.