Dominic Artis bo odpotoval z Ljubljančani že na gostovanje pri FMP-ju, ki bo to soboto. Foto: Twitter
Dominic Artis bo odpotoval z Ljubljančani že na gostovanje pri FMP-ju, ki bo to soboto. Foto: Twitter

192 cm visoki košarkar že ima izkušnje z igranjem v jadranski ligi. Leta 2018 je igral za Igokeo in dosegal v povprečju 13,3 točke in 4,3 podaje na tekmo.

Sezono 2018/19 je preživel v Victorii Livertas v Italiji, letošnjo pa je začel v poljski ekipi Dąbrowa Górnicza. Zaigral je na 14 tekmah poljskega državnega prvenstva in v povprečju dosegal 21,6 točke, 5,8 podaje in 3,8 skoka v 32,7 minutah na tekmo.

Artis je prišel namesto Ryana Boatrighta, s katerim so se Ljubljančani razšli prejšnji teden. Američan je medtem že našel novega delodajalca, Avtodor iz Saratova.

"Po odhodu Ryana Boatrighta smo potrebovali osvežitev na igralnem položaju organizatorja igre. Izbire ni bilo veliko, toda Dominic nam je takoj padel v oči. Prepričani smo, da nam bo pomagal pri doseganju naših ciljev in da bo v veliko pomoč pri naši želji po čvrsti, hitri in moderni igri," je povedal novi trener Olimpije Jurice Golemac.

"Zelo vesel sem, da sem v Ljubljani. Zavedam se, da ima Cedevita Olimpija že zdaj moštvo, ki konkurira za preboj v končnico Lige ABA, tu pa sem, da po svojih najboljših močeh prispevam k skupnemu uspehu. Pogledal sem že nekaj posnetkov tekem, zato se zavedam, kako lahko s svojo igro v napadu in obrambi ter s svojo energijo in fizičnimi sposobnostmi pomagam svojim soigralcem. Resnično sem vesel, da sem tu," je povedal Artis.