Po uspešni igralski karieri Vlado Šćepanović zdaj resno začenja še trenersko pot. Foto: EPA
Po uspešni igralski karieri Vlado Šćepanović zdaj resno začenja še trenersko pot. Foto: EPA

44-letni Črnogorec je podpisal dvoletno pogodbo. Nekdanji odlični košarkar je do zdaj kot glavni trener za kratko med junijem in novembrom 2016 vodil Budućnost, sicer pa je deloval tudi v Bambergu, kjer je sodeloval s Trinchierijem. Kot pomočnik je s Partizanom v dveh letih osvojil dve pokalni lovoriki, črno-beli pa so bili pred prekinitvijo Lige ABA na prvem mestu. Trinchieri je pred kratkim prekinil sodelovanje z Beograjčani in prevzel münchenski Bayern.

Šćepanović je ob podpisu pogodbe med drugim dejal, da se mu je s prevzemom Partizana izpolnila velika želja. Med igralsko kariero je v dveh obdobjih tudi branil barve Partizan. Sicer je v bogati karieri med drugim oblekel še drese Budućnosti, Efes Pilsna in Panathinaikosa. Z reprezentanco ZR Jugoslavije je postal evropski in svetovni prvak, zaigral pa je tudi za izbrano vrsto Črne gore.

Partizan si je v pretekli sezoni za cilj zastavil vrnitev v Evroligo. Odlično je igral v Ligi ABA in Evropskem pokalu, kjer je sodil v najožji krog favoritov. V Beogradu tudi za novo sezono sestavljajo zelo močno ekipo. Iz Cedevite Olimpije je prišel že odličen organizator igre Codi Miller-McIntyre, s Partizanom pa so povezani številni kakovostni košarkarji, med drugim naj bi se v Beograd vrnil srbski reprezentant Nemanja Dangubić, nekdanji igralec Crvene zvezde. Pogodbo s Partizanom ima tudi slovenski organizator igre Aleksej Nikolić, ki ima za sabo zelo dobro sezono v Italiji, trenutno pa okreva po operaciji.